Ο Γ.Γ. Εμπορίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Ευρεία σύσκεψη για το Παρεμπόριο

Τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου και κυρίως των απομιμητικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσίασε στους εκπροσώπους φορέων του δημοσίου τομέα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.


Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δομή του νέου ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ενιαίας Διυπηρεσιακής Μονάδας Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΕΔΙΜΕΑΑΠ), η οποία στηρίζεται και στη Διυπηρεσιακή συνεργασία και δράση όλων των ελεγκτικών υπηρεσιών της χώρας (ΕΛ.ΑΣ, Περιφέρειες, Δημοτική Αστυνομία, Ελεγκτές Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΑΑΔΕ κα) με στόχο κυρίως την πάταξη του παραεμπορίου.


Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι, πλέον, όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις προϊόντων παράνομου εμπορίου, για τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπεται ακόμη και κατάσχεση του μέσου διακίνησής τους. Τόνισε επίσης, ότι και η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορεί στο εξής να δημιουργεί ομάδες ελέγχου, οι οποίες θα δρουν με βάση συγκεκριμένο πρότυπο, το οποίο προβλέπεται στο νομοσχέδιο.


Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρθηκε επίσης, στις επιπτώσεις του παραεμπορίου στην Ελληνική Οικονομία και στην ασφάλεια των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι η πάταξή του
αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Κυβέρνησης.


Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ώστε η αντιμετώπιση του παραεμπορίου να γίνεται με τρόπο ολιστικό και αποδοτικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και
Κοινωνικής Οικονομίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γιώργος Φασουλάκης, και η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κα Μαρία Πετράκη, εκπρόσωποι των άλλων Επιμελητηρίων της Κρήτης, καθώς και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, της ΕΛ.ΑΣ και της ΑΑΔΕ (Τελωνεία-ΚΟΕ).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ