Χάρης Μαμουλάκης:Κυβερνητικά παιχνίδια με τον χώρο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Τελευταία Ενημέρωση:

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της συνοδευτικής έκθεσης της με τίτλο «Environmental and Social Data Sheet», η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη της έκτασης του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» μέσα από ένα «σχέδιο αστικής ανάπλασης», το οποίο θα υλοποιείται παράλληλα με το αεροδρόμιο Καστελίου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες του Ηρακλείου. Η σύμβαση για την χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου έχει ως αναβλητική αίρεση την ανάπλαση του υφιστάμενου αεροδρομίου του Ηρακλείου ως εάν το ελληνικό δημόσιο να ήταν ο αποκλειστικός κάτοχος τις εν λόγω έκτασης. Για ποιο λόγο εμπλέκει η Κυβέρνηση ΝΔ, το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το αεροδρόμιο Καστελίου; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψιν, δεν ενημερώνεται καν, ο Δήμος Ηρακλείου και οι τοπικοί φορείς; Γιατί υποθηκεύεται με τον πιο άκομψο τρόπο μια έκταση που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη και τους κατοίκους της; Η πόλη του Ηρακλείου έχει ανάγκη ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων. Όχι ένα νέο “Ελληνικό”».

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Χάρης Μαμουλάκης, έχει ήδη ξεκινήσει την αρμόδια διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μέσω της οποία ζητείται παράλληλα και η κατάθεση της σχετικής σύμβασης.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...