“Σφαίρα” πάνε οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό – Συμμόρφωση αλλά και πρόστιμα στην Κρήτη

Τελευταία Ενημέρωση:

Μεγάλα ποσοστά συμμόρφωσης στον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με τους ελέγχους που διενήργησαν κλιμάκιά της σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ το διάστημα από 6 έως 16 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86% των περιπτώσεων. Από το σύνολο των 50 παραβάσεων που καταγραφηκαν μόνο οι οκτώ αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν. Στο πλαίσιο των ελέγχων βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις ύψους 38.800 ευρώ.

Πλήρης συμμόρφωση με τον νόμο διαπιστώθηκε στις περιοχές της Καλλιθέας, του Κουκακίου Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου, όπου σε 55 συνολικά καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να συνεργάζονται άψογα, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στο Αίγιο και στο Π. Φάληρο Αττικής από τα συνολικά 26 καταστήματα που ελέγχθηκαν σε μόνον δύο εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο για μη θεωρημένο Βιβλίο Καπνίσματος. Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όλοι οι καπνιστές βρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων οι οποίοι ήταν διαμορφωμένοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο.

Καμία παράβαση δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επισημαίνει πως οι επιθεωρητές της παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24.00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους γαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη 1.00 το πρωί.

Τα στοιχεία για την Κρήτη:

Παρασκευή 10.01.2020 – Ρέθυμνο: Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν νυχτερινές ώρες έως τις πρώτες πρωινές σε 29 καταστήματα διαπιστώθηκε να έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά ο βαθμός συμμόρφωσης θαμώνων και υπευθύνων συγκριτικά με ελέγχους που είχαν γίνει τον Νοέμβριο. Επιβλήθηκε 1 πρόστιμο 500€ σε club για αποτσίγαρα που βρέθηκαν σε τασάκια στον εσωτερικό χώρο καθώς και έλλειψη σήμανσης και βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος. Πέραν του παραπάνω, στους χώρους των λοιπών, δεν υπήρχαν τασάκια και καπνίζοντες. Έγιναν συστάσεις για ενίσχυση της σήμανσης σε 9 καταστήματα.

Παρασκευή 17.01.2020 – Ιεράπετρα Λασιθίου: Κατά τον έλεγχο 28 καταστημάτων ΚΥΕ επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 500€ σε καταστήματα που στους εξωτερικούς χώρους δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου και ένα πρόστιμο των 100€ σε θαμώνα που κάπνιζε σε χώρο που δεν επιτρεπόταν

Σάββατο 18.01.2020 – Αγ .Νικόλαο Λασιθίου: Κατά τον έλεγχο που έγινε σε 27 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση. Πολλά μαγαζιά ήταν κλειστά λόγω σεζόν. Οι καταστηματάρχες ζήτησαν να έχουν καλύτερη ενημέρωση για τις υποχρεώσεις τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...