Σχολείο Αλλού: Η ευαίσθητη ταινία των μαθητών του Γυμνασίου Γαζίου για τους πρόσφυγες

Petite Perle 300×250

Το σχολικό ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Γαζίου με τίτλο: «Σχολείο Αλλού» ξεκίνησε το ταξίδι του με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους –Camera Zizanio.

Σε αυτό το φεστιβάλ ξεχώρισε για την ιδιαίτερη ευαισθησία του περιεχομένου του αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και εντάχθηκε σε ειδική ενότητα με τίτλο:"Refugees Awareness". Στο πλαίσιο αυτής της ένταξης και ως παράλληλη δράση θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Ο Αζίζ είναι πρόσφυγας από το Ιράκ. Ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 με πρώτο σταθμό τη Λέρο και δεύτερο την Κρήτη.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την προσπάθεια του Αζίζ να μάθει ελληνικά, ώστε να επικοινωνεί με τους Έλληνες συμμαθητές του αλλά και να εγκλιματιστεί στο ελληνικό σχολείο και την Ελλάδα γενικότερα… Μαζί του προσπαθούν και τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα του σχολείου.

Υπεύθυνη είναι η κ. Έλλη Πουλακάκη.

Συντελεστές: Πουλακάκη Έλλη, Ασσαργιωτάκη Ειρήνη, Ηγουμενάκη Χρύσα, Λενακάκη Εύα, Σφακιανάκη Ειρήνη. Αζίζ, Σάκερ, Αλί, Σεϊμά, Ντιμάν, Τσιμάν.

Περισσότερα για την προβολή μπορείτε να δείτε αν επιλέξετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Camera Zizanio – Παιδική & Νεανική Κινηματογραφική Δημιουργία για το Προσφυγικό

Επιπλέον το ντοκιμαντέρ «Σχολείο Αλλού», θα βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση από την εφημερίδα, «Η Φωνή του Μαλεβιζίου», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 στο κέντρο διασκέδασης, «Άνοδος».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ