Να κατατεθεί στη Βουλή το μνημόνιο για το αεροδρόμιο Ηρακλείου ζητάει ο Χ. Μαμουλάκης

Petite Perle 300×250

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την επόμενη μέρα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», είναι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Μετά τη δημόσια παρέμβαση της Δευτέρας 24/2, ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών, ζητώντας μεταξύ άλλων και την κατάθεση της σύμβασης δανειοδότησης του Ελληνικού δημοσίου, για την χρηματοδότηση μέρους του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, μαζί και με όλες τις εκθέσεις και τα σχετικά υπομνήματα που συνοδεύουν την σύμβαση.

«Περιμέναμε ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι τοπικοί Βουλευτές της ΝΔ, θα είχαν αισθανθεί την ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες και τους φορείς του Ηρακλείου για το νέο μνημόνιο της Κυβέρνησης. Ένα μνημόνιο που δεσμεύει – και μάλιστα με σκληρούς όρους, όρους που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του αεροδρομίου Καστελίου – τους χώρους του αεροδρομίου Ηρακλείου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σκοπεύει η κυβέρνηση να πουλήσει την έκταση του πρώην αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης; Τι προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψιν η Αυτοδιοίκηση; Αυτά, είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας που ζητούν απαντήσεις. Γι' αυτό και ζητάμε να κατατεθεί η σύμβαση δανειοδότησης μαζί με όλα τα υπομνήματα και τις εκθέσεις που τη συνοδεύουν στη Βουλή, για να μάθουμε όλοι τι αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς».

Την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, συνυπογράφει μαζί με τον Χάρη Μαμουλάκη και ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ