Έδωσαν όλοι το "παρών" στην πρόσκληση της ΟΜ Μαλεβιζίου ΣΥΡΙΖΑ – Γέμισε το Δημαρχείο Γαζίου (φωτ. + video)

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Γαζίου από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρόσκληση της Οργάνωσης Μελών Μαλεβιζίου στα πλαίσια ανασυγκρότησης του κόμματος.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι βουλευτές Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ συντονίστρια η κ. Ελένη Αυγουστάκη.

Αρχικά το λόγο πήρε η κ. Αυγουστάκη, η οποία παραδέχτηκε ότι «κάναμε λάθη. Χάσαμε την επαφή μας με τον κόσμο και δεν αναδείξαμε το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά υπάρχει λύση. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που θα λειτουργήσει συλλογικά για τον άνθρωπο και θα βγει ξανά μπροστά».

Χάρης Μαμουλάκης: Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει επιβαρυνθεί περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους στην Κρήτη

Στη συνέχεια, το φλέγον ενεργειακό ζήτημα της Κρήτης ανέπτυξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Μαμουλάκης.

«Η διασύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη χώρα είναι ένα έργο απαραίτητο. Ο τρόπος όμως έχει διαφορετικές προσεγγίσεις».

Ο κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου τονίζοντας ότι είναι ο Δήμος που έχει επιβαρυνθεί περισσότερο σε όλη την Κρήτη, υπερασπίστηκε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αντισταθμιστικά οφέλη, αλλά και την αναγκαιότητα η ηλεκτρική σύνδεση να γίνει στην Κορακιά.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μία κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεων. «Ακόμη και στα Ελληνικά Πετρέλαια που έχουν τόσο μεγάλη κερδοφορία θέλουν να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση».

Σωκράτης Βαρδάκης: Ό,τι χτίζαμε δύο χρόνια, τα διέλυσαν σε ένα βράδυ

Το λόγο πήρε ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγορά εργασίας με τις τελευταίες μετρήσεις του ΕΛΣΤΑΤ να δείχνουν αύξηση στα ποσοστά ανεργίας, σε εργασιακά θέματα και ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο ότι η Νέα Δημοκρατία "επανέφερε την εργασιακή ζούγκλα", τονίζοντας ότι "τα προβλήματα στην Κρήτη θα τα βιώσουμε τον Μάρτη, όταν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πάνε να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις". Και συνέχισε λέγοντας "Φτύσαμε αίμα να "καθαρίσουμε" τον Δημόσιο Τομέα από το εργολαβικό σκλαβοπάζαρο. Με δικαστήρια, αγωγές, εφετεία καταφέραμε τουλάχιστον από τους Δημόσιους Οργανισμούς και πετάξαμε έξω τους εργολάβους. Τώρα δυστυχώς όλοι αυτοί επανέρχονται. Αυτό είναι άλλο ένα προεκλογικό γραμμάτιο που ξεπληρώνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης".

Στη συνέχεια, μίλησε για τις μειώσεις στις συντάξεις. "Η διαφορά από το 2019 στο 2020 είναι 1 δισεκατομμύριο 692 εκατομμύρια μείον από τις τσέπες των συνταξιούχων. Αυτό είναι το ασφαλιστικό Βρούτση".

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε εις βάθος το ασφαλιστικό και τις καταργήσεις των συλλογικών συμβάσεων, ενώ υπερτόνισε ότι "Ό,τι χτίζαμε δύο χρόνια, τα διέλυσαν σε ένα βράδυ. Από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κόπηκαν οι συντάξεις, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που τις μείωσε 11 φορές. Κόψαμε το ΕΚΑΣ και το χρεωθήκαμε, αλλά δεν έβγαιναν τα δημοσιονομικά και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να κόψουμε λίγο από τους μεγαλοσυνταξιούχους για να αβαντάρουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους...

Και συνέχισε: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει για αυξήσεις στις συντάξεις. Το 75% των συνταξιούχων δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ στις συντάξεις. Το 20% των συνταξιούχων, δηλαδή από 30 – 37 χρόνια εργασίας θα δουν μία αύξηση 5 ευρώ σε βάθος τριετίας. Οι αγρότες θα πληρώνουν 26 ευρώ περισσότερο από αυτά που πλήρωναν μέχρι σήμερα. Ωφελούνται μόνο αυτοί που έχουν εισοδήματα. Αυτή είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Υπέρ του κεφαλαίου και των λίγων".

Επίσης, κατηγόρησε τα συνδικάτα που κάνουν "σαν να μην συμβαίνει τίποτα", αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια – ακόμη και τα τοπικά. Ο κ. Βαρδάκης γύρισε πίσω στο πρόσφατο παρελθόν, κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη. Αλλά μέσα από αυτά "θα βελτιωνόμαστε και θα γινόμαστε καλύτεροι. Είμαι αισιόδοξος ότι εμείς θα κληθούμε να λύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας".

Τέλος, ο κ. Βαρδάκης κάλεσε τα μέλη της ΟΜ Μαλεβιζίου να δώσουν μεγάλη προσοχή στον αγώνα ενημέρωσης του κόσμου, με σκοπό να γνωρίσουν το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης ήταν ο τρίτος ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μενέλαος Μποκέας: Τα ανταποδοτικά οφέλη δεν είναι ξεπούλημα

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στο Γάζι τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στην περιοχή, τόσο για το ενεργειακό και τα αντισταθμιστικά οφέλη, όσο και για την ατυχία που ως δήμαρχος Μαλεβιζίου δεν έχει ένα «όπλο» όπως τον Φιλόδημο «που είχαν την χαρά και την ευκολία να διαχειριστούν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές».

Κι' αυτό γιατί μέσω Φιλόδημου πραγματοποιήθηκαν μεγάλα και σημαντικά έργα στην περιοχή, ενώ ευελπιστεί και "η παρούσα κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και εκκρεμότητες που δεν μπορεί ένας Δήμος όπως του Μαλεβιζίου να αντιμετωπίσει χωρίς την οικονομική ενίσχυση του κράτους".

Επόμενο θέμα που τέθηκε από τον κ. Μποκέα είναι η επιστολή που έχει αποσταλεί στον Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών και στην ΠΕΔ σχετικά με τη νέα ΚΥΑ που αφορά τους ναυαγοσώστες και τόνισε ότι «αν αυξηθεί το ωράριο των ναυαγοσωστών που είναι ευχής έργο να γίνει γιατί είμαστε τουριστικός Δήμος και προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών και των τουριστών, σε συνδυασμό με τη μείωση της χρήσης των αιγιαλού, δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους Δήμους. Χρειάζεται λοιπόν μία έξτρα ενίσχυση προς τους τουριστικούς Δήμους που έχουν την ανάγκη να ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν, να προστατεύσουν τους επιχειρηματίες με ένα τρόπο βιώσιμο που δεν θα είναι εις βάρος των δημοτών».

Όσον αφορά στο ενεργειακό ο Δήμαρχος τόνισε ότι το Μαλεβίζι είναι μία περιοχή που έχει επιβαρυνθεί διαχρονικά από τις οχλούσες εγκαταστάσεις και είναι ευτυχή η κατάληξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης με την υπόλοιπη χώρα.

«Θα πρέπει να τηρηθεί ένας σχεδιασμός που θα σέβεται τις αποφάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης διότι το γενικό χωροταξικό πλαίσιο Κρήτης ορίζει την Κορακιά ως το χώρο που θα πρέπει να υποδεχτεί τον Σταθμό Μετατροπής. Ως Δήμος εξακολουθούμε να διεκδικούμε την τήρηση του αρχικού σχεδιασμού».

Από την άλλη ο κ. Μποκέας αναφέρθηκε στα ανταποδοτικά οφέλη τονίζοντας ότι «δεν είναι ξεπούλημα. Είναι βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που επιβαρύνονται χρόνια».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ