Έπεσε άσφαλτος στο δρόμο που οδηγεί στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε, π. Παντελεήμονας, την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο Μοναστήρι.

Να σημειώσουμε πως για το έργο αυτό ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας είχε υπογράψει το προηγούμενο διάστημα σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του .Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιήθηκαν κατά μήκος του υφιστάμενου δρόμου εργασίες καθαρισμού και ασφαλτόστρωσης, σε τμήμα περίπου 1500 μέτρων με μέσο πλάτος τα 6 μέτρα.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 222.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έγινε  από το Κληροδότημα Εμμανουήλ Μελισσείδη.

Όπως π. Παντελεήμονας αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του: " Ένα αίτημα δεκαετιών , ζωτικής σημασίας για το Ιστορικό Μοναστήρι μας πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή μας από το Φόδελε είναι πλέον γεγονός, αποδεικνύοντας τους άρρηκτους δεσμούς της γενέτειρας του El Greco ( Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ) με την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Θερμές ευχαριστίες στους Αξιότιμους Δημάρχους Μαλεβιζίου , τέως και νυν , Κωνσταντίνο Μαμουλάκη και Μενέλαο Μποκέα των οποίων η συμβολή ήταν και είναι καθοριστική για την συνέχιση της Αναστήλωσης και ανάδειξης της Ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον λίαν αγαπητό και εργατικότατο κ. Γεώργιο Πετούση , Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου.

Εξαιρέτως θερμότατα ευχαριστούμε το απελθών Τοπικό Συμβούλιο Φόδελε και ιδιαιτέρως τον τέως πολυπράγμονα Πρόεδρο κ. Ιωάννη Φακουκάκη , καθώς και το νυν Τοπικό Συμβούλιο Φόδελε στο πρόσωπο του συνοδοιπόρου , καρδιακού φίλου της Μονής και δραστήριου Προέδρου κ. Χαράλαμπου Παντερή .

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε στο σύνολο της την κοινωνία του Φόδελε για την στήριξη της προς την Ιερά Μονή όλα αυτά τα χρόνια της οποίας επισφράγισμα αποτελεί αυτή η οδική διασύνδεση η οποία και επιτεύχθηκε μέσω του κληροδοτήματος Μελισσείδη της κοινότητας Φόδελε.

Ευχόμαστε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως ο προστάτης της Μονής μας Άγιος Παντελεήμονας είναι βοηθός και συνοδοιπόρος στην ζωή και τα έργα τους ! "

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ