Αποκλείστηκαν οδηγοί στο Οροπέδιο Λασιθίου λόγω σφοδρής χιονόπτωσης

Petite Perle 300×250

Να απαγορευτούν οι άσκοπες μετακινήσεις, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Οροπεδίου. Κλειστά τα σχολεία.

Η έντονη χιονόπτωση  που "πέφτει" τις τελευταίες ώρες, στο Οροπέδιο Λασιθίου, προκάλεσε και τα πρώτα προβλήματα.
Στο ύψος της Παναγίας της Κεράς, στην "είσοδο" του Οροπεδίου, αυτοκίνητα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ακινητοποιήθηκαν και έχουν ήδη ειδοποιηθεί και σπεύδουν αρμόδια συνέργεια, ενώ όλοι όσοι βρίσκονται στα αυτοκίνητα τους, δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκη:  «Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο, ενώ συνεργεία του δήμου κατευθύνονται προς το σημείο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς. Πρόκειται για 4 με 5 αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται  μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή  με αγροτικά 4*4».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και τα μεσάνυχτα ενώ απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή για τους πολίτες που σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς το Οροπέδιο Λασιθίου το Σαββατοκύριακο, καθώς εφόσον το αποφασίσουν, θα μπορούν να το πράξουν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή με αγροτικά 4*4».

«Οι οδηγοί σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος τα 15 εκατοστά. Τα σχολεία είναι κλειστά ενώ ενδεχομένως αργότερα να υπάρξει και θέμα με κτηνοτρόφους που είναι στα βουνά», ανέφερε ο κ. Στεφανάκης.

πηγή: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ