Χιόνια-πολικές θερμοκρασίες και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Petite Perle 300×250

Το «τσουχτερό» κρύο και οι χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηρηστικά του καιρού από χθες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι χιονοπτώσεις είναι έντονες ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του Αιγαίου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές και στα βόρεια προάστια Αττικής αφού το χιόνι στη διάρκεια της νύχτας ήταν κατά διαστήματα έντονο και πυκνό.

Πυκνό χιόνι έπεσε χθες το βράδυ στο Οροπέδιο Λασιθίου, έτσι με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, η κακοκαιρία στην διάρκεια της νύχτας, εκτός από βροχές και χιόνια, έφερε και πολικές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο, σύμφωνα με το meteo.gr έφτασε μέχρι και τους -15.6 βαθμούς στον Βαθύσταλο Παρνασσού, ενώ θερμοκρασίες κάτω από τους -10, παρατηρήθηκαν στα ορεινά των Νομών Φωκίδας, Φλώρινας, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας και Αμφισσας, ενώ στην Πάρνηθα έφτασε ως τους -6.4 βαθμούς.

Το κύμα ψύχους άφησε στο «ψυγείο» χθες την χώρα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, έστω και παροδικά στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική Ελλάδα. Από το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θράκης.

Τοπικές βροχές και χιονόνερο θα σημειωθούν στα ανατολικά, τα νότια και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Αντίθετα, πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί στα δυτικά και την Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία. Παράλληλα, θα παραμείνουν και οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ