Φοβόμαστε τον κορονοϊό και η γρίπη σκοτώνει-Εμβολιαστείτε ακόμη και τώρα λένε οι γιατροί

Petite Perle 300×250

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από γρίπη μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, την ώρα που το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ελλάδα είναι στραμμένο στον κορονοϊό της Κίνας.

Οδεύουμε προς την κορύφωση της έξαρσης της εποχικής γρίπης κι όπως όλα δείχνουν, οι ιοί θα κρατήσουν αμείωτη την αγωνία μας μέχρι το τέλος του χειμώνα. Την ώρα που ο κορονοϊός σαρώνει στην επαρχία Χουμπέϊ της Κίνας, η γρίπη σέρνεται ανενόχλητη ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό και σπέρνει νεκρούς και θύματα.

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ ακόμη 48 χαροπαλεύουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από την αρχή της καταγραφής της επιδημίας και ως σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 38 άνθρωποι, ενώ 136 χρειάστηκαν εντατική νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Η γρίπη παραμένει μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, τονίζουν οι επιστήμονες. "Εμβολιαστείτε ακόμη και τώρα", συμβουλεύει μιλώντας στο iatropedia.gr, o αν. καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης και συμπληρώνει: "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η γρίπη είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και όχι τόσο ο κορωνοϊός. Όσοι πάντως δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα για την εποχική γρίπη, να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα. Δηλαδή οι ομάδες που επιβάλλεται να εμβολιαστούν. Αλλά και όσοι ακόμα είναι υγιείς και νέοι άνθρωποι και δεν θέλουν να περάσουν τον κίνδυνο της γρίπης, μπορούν να εμβολιαστούν. Υπάρχει η δυνατότητα να προστατευτούν. Αν και πιστεύω ότι βαδίζουμε στα τελευταία στάδια της έξαρσης της"

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ εντόπισαν αύξηση στους θανάτους από όλα τα νοσήματα στη χώρα μας, την προηγούμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ NEWSIT

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ