Λήγουν οι εγγραφές συμμετοχής στον αγώνα για την "Καρδιά του Παιδιού"

Petite Perle 300×250

Έμεινε μόνο μία εβδομάδα για το κλείσιμο των ηλεκτρονικών εγγραφών του 6ου αγώνα για την "Καρδιά του Παιδιού" στο
Φόδελε που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Όλα δείχνουν ότι οι συμμετοχές από την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξω-
τερικό θα φτάσουν το όριο των 400 στις 2 αγωνιστικές διαδρομές των 7 και 10,5 χιλιομέτρων.

Όσοι ταξιδεύσουν από Πειραιά μάλιστα μπορούν να έχουν 30% έκπτωση στα εισιτήρια τους, προσφορά της Minoan Lines και δωρεάν μεταφορά από το Ηράκλειο με λεωφορείο της Union Coach Services. Τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής εγγραφής ορί-
ζεται η ∆ευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η ομάδα δρομέων "Η Καρδιά τουΠαιδιού" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φόδελε διοργανώνουν τον 6ο αγώνα για την "Καρδιά του Παιδιού" στο Φόδελε με δύο διαφορετικές, πανέμορφες φυσιολατρικές διαδρομές για τη στήριξη του ΠανελλήνιουΣυλλόγου Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Γιώργο Βουράκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως γραμματέας στο Φόδελε και έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από 9 χρόνια, έχοντας γεννηθεί
με σοβαρή καρδιοπάθεια.

Οι δύο διαδρομές

Η πρώτη διαδρομή των 10.500μ. για ενήλικες θα έχει εκκίνηση την πλατεία του Φόδελε και θα φθάσει έως το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα δια μέσω της κοιλάδας "∆ασούρας" με επιστροφή και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12.00 το μεσημέρι.

Περιγραφή διαδρομής

Στην αρχή της διαδρομής υπάρχει άσφαλτος για περίπου 600 μέτρα και στη συνέχεια οι δρομείς στρίβουν αριστερά και κάνουν τον γύρο της εύφορης κοιλάδας "∆ασούρας" μήκους 4χλμ., με πλατάνια, άγρια βλάστηση και πορτοκαλιές σε ένα πολύ καλό χωματόδρομο με ομαλές κλίσεις. Στη συνέχεια συναντούν τον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι ο οποίος περνά ανάμεσα σε πλατάνια δίπλα στο ποτάμι και σε πορτοκαλιές σε μια επίπεδη διαδρομή, εκτός από 500 μέτρα πριν το μοναστήρι όπου είναι ανηφορικό το μονοπάτι με ομαλή κλίση και επιστρέφουν ως την πλατεία του χωριού από τον κεντρικό δρόμο.

Η δεύτερη διαδρομή του αγώνα των 7.000μ. για παιδιά και ενήλικες θα έχει εκκίνηση την πλατεία του Φόδελε και θα φθάσει έως το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα με επιστροφή και τερματισμό στην πλατεία του χωριού. Η ώρα εκκίνησης είναι 12.10 το μεσημέρι.

Περιγραφή διαδρομής

Στην αρχή της διαδρομής υπάρχει άσφαλτος για περίπου 1.500 μέτρα και στη συνέχεια πολύ καλός χωματόδρομος που περνά ανάμεσα σε πλατάνια δίπλα σε ποτάμι και σε πορτοκαλιές. Η διαδρομή είναι επίπεδη, εκτός από 500 μέτρα πριν το μοναστήρι όπου το μονοπάτι γίνεται ανηφορικό με ομαλή κλίση.

∆ωρεάν μετακίνηση

Για τη μετακίνηση των δρομέων από Ηράκλειο θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 10:00 π.μ. από την Πλατεία Ελευθερίας, χορηγία της Union Buses.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν:

α) τεχνικό μπλουζάκι, β) όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, γ) θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, δ) θα δο-
θεί ατομικός αριθμός δρομέα με τυπωμένο το ονοματεπώνυμό του,ε) κάθε δρομέας λαμβάνει αυτόματα μέρος σε κλήρωση πολλών και πλούσιων δώρων,στ) θα προσφερθεί σε όλους τους συμμετέχοντες και συνοδούς παραδοσιακό γαμοπίλαφο από την ομάδα δρομέων "H Καρδιά του Παιδιού" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε.

Οι ενήλικες μετά την ηλεκτρονική τους εγγραφή θα καταθέτουν 10 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, με σχόλιο το ονοματεπώνυμό τους-Φόδελε. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται μόνο αυτές για τις οποίες κατατέθηκε το απαιτούμενο ποσό. Για τα παιδιά η συμμετοχή θα είναι δωρεάν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

Τα έπαθλα


Για τον αγώνα των 7.000μ.:

Στους πρώτους τρεις άνδρες και στις πρώτες τρεις γυναίκες θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο στους πρώτους 3 μαθητές και στις πρώ-
τες 3 μαθήτριες.

Για τον αγώνα των 10.500μ.:

Στους πρώτους τρεις άνδρες και στις πρώτες τρείς γυναίκες θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο καθώς και μετάλλιο απονομών στους πρώτους 3 άνδρες και στις πρώτες 3 γυναίκες στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες εφόσον τερματίσουν τουλάχιστον 4 στην ίδια κατηγορία:

– Άνδρες (18 έως 39 ετών), 40-49, 50-59, 60+
– Γυναίκες (έως 39 ετών), 40-49, 50- 59, 60+.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ