Συνάντηση Εκπροσώπου Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρου Καρανικόλα, με τον Περιφεριάρχη Κρήτης

Petite Perle 300×250

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων του, τόσο εντός Βουλής, όσο και ευρύτερα, σε επίπεδο κοινωνικών φορέων και πολιτών, βρέθηκε στο Ηράκλειο, χθές Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020,ο Εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Σπύρος Καρανικόλας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, ο κ. Σπύρος Καρανικόλας συναντήθηκε με τον Περιφεριάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στην σημαντική υστέρηση που έχει η Κρήτη σε επίπεδο κρίσιμων υποδομών, για την περαιτέρω ανάπτυξη της, την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων ο πολύπαθος ΒΟΑΚ. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως αν δεν υπήρχαν θεσμικές αγκυλώσεις, αθηνοκεντρικός συγκεντρωτισμός, αλλά και έμμεση μεταφορά πόρων από την Κρήτη σε άλλες περιοχές, τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κρήτη, θα βρίσκονταν σήμερα, τουλάχιστον σε στάδιο κατασκευής, αν όχι σε φάση ολοκλήρωσης. Ο κ. Αρναουτάκης, επίσης, δήλωσε αποφασισμένος να προασπίσει τον ρόλο των τοπικών θεσμών και να εκφράσει την φωνή των Ηρακλειωτών, σε ότι αφορά στην αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». Ώστε να μην ζήσουμε φαινόμενα «Ελληνικού» ή «Γουρνών».

Ο κ. Καρανικόλας,αφού εξήρε την αποτελεσματικότητα του Περιφερειάρχη στην αξιοποίηση-απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων και στην αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της αναπτυξιακής ταυτότητας της Κρήτης, επεσήμανε ότι όλα τα μεγάλα έργα του νησιού, μέχρι σήμερα, τα έχουν οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, που ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία πομπωδώς εξαγγέλλουν, αποτελεί μια παρακαταθήκη των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ 2000-2004 και 2009-2011. Ταυτόχρονα, ο κ. Καρανικόλας τόνισε πως για το Κίνημα Αλλαγής οι αιρετές περιφέρειες -άλλος ένας θεσμός ΠΑΣΟΚ- αποτελούν κρίσιμο «εργαλείο» αναπτυξιακού σχεδιασμού, κοινωνικής λογοδοσίας και δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών. Για το Κίνημα Αλλαγής οι Περιφέρειες δεν πρέπει απλώς «…να μοιράζουν λεφτά του ΕΣΠΑ», όπως γίνεται αλλού, αλλά να συγκροτούν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο με απτά αποτελέσματα  για το τοπικό ΑΕΠ και τα εισοδήματα των πολιτών".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ