Ημερίδα για το περιβάλλον στο Σάρχο

Petite Perle 300×250

Έγινε στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Natura Themis

Με τη συνεργασία του Πολιτιστικού, Συλλόγου Σάρχου πραγματοποιήθηκε η 11η ημερίδα του LIFE Natura Themis στον Σάρχο, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020.

Η ημερίδα διατελέστηκε στην αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σάρχου με την συμμετοχή των κατοίκων του δήμου Μαλεβιζίου.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης, πέραν της γενικής πληροφόρησης για το έργο LIFE Natura Themis, την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, για τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000, το καθεστώς προστασίας τους και τις διαχειριστικές ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, υπογράμμισαν συγκεκριμένα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν ή ενδιαφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους δημότες του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η εκδήλωση εκτυλίχτηκε σε κλίμα διαλόγου μεταξύ των παρευρισκομένων και των εισηγητών, κατα την διάρκεια των εισηγήσεων, λόγω συγκεκριμένων θεμάτων που αποσχολούν την περιοχή και κυρίως λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογικής θέσης του Σάρχου. Από την συζήτηση αυτή, διαφάνηκε ότι η προβολή των συζητούμενων θεμάτων έχει ήδη προβληματίσει τους συμμετέχοντες και άπτεται του ενδιαφέροντος και του μηνύματος του έργου LIFE Natura Themis.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε τις ακόλουθες εισηγήσεις:

Το έργο LIFE NATURA Themis: κυριότερες δράσεις, στατιστικά στοιχεία και νομοθεσία. Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βιολόγος, Εξωτερική Συνεργάτης ΠΚ-ΜΦΙΚ.

Διοικητική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 στην Κρήτη. Πόπη Μπαξεβάνη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας/Ενημέρωσης LIFE Natura Themis, Εξωτερική Συνεργάτης ΜΦΙΚ

Κρίση και περιβαλλοντική ευθύνη. Δρ. Γιώργος Παπακωνσταντής, Ανώτατος Αξιωματικός ΕΛΑΣ ε.α., Δρ. Εγκληματολογίας

Βιοποικιλότητα και οικοσυστημικές υπηρεσίες στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη. Δρ. Παναγιώτης Γεωργιακάκης, Βιολόγος –Νυχτεριδολόγος, Εξωτερικός Συνεργάτης ΠΚ-ΜΦΙΚ

Η επίδραση και οι επιπτώσεις της απουσίας χωρικού σχεδίου για την αγροτική γη. Βάννα Σφακιανάκη, Αρχιτέκτων

Πρωτογενής τομέας και περιβαλλοντική ευθύνη Δρ. Κωστής Δαμιανάκης, Βιολόγος, Εξωτερικός Συνεργάτης ΠΚ-ΜΦΙΚ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ