Δεν τα κατάφερε στη Τούμπα ο ΟΦΗ, έχασε 4-0 από τον ΠΑΟΚ

Petite Perle 300×250

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, άλλαξε στο δεύτερο και με τα γκολ των Άκπομ (δύο), Λάμπρου, Ντούγκλας Αουγκούστο νίκησε 4-0 τον ΟΦΗ, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος είχε πρόβλημα στη μετάβαση, δεν είχε εμπνεύσεις, υστέρησε απίστευτα δημιουργικά. Δεν κατέγραψε τελική στην εστία. Όλη κι όλη η επιθετική του δραστηριότητα σε ένα γύρισμα της απελπισίας από τον Άκπομ, ύστερα από τη μοναδική καλή κάθετη του Μπίσεσβαρ.

Λογικές και οι αποδοκιμασίες από το κοινό της Τούμπας σε μια λανθασμένη μεταβίβαση του απογοητευτικού Εσίτι και μια λανθασμένη απομάκρυνση του αφηρημένου Βαρέλα.

Ο ΟΦΗ δεν έβγαλε μάτια, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ματς όπως εξελισσόταν του πήγαινε. Κρατούσε μακριά από την εστία του Σωτηρίου, δεν απειλούσε, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Δεν ρίσκαρε πολύ, έπαιξε σωστά τακτικά.

Όσο ο χρόνος περνούσε, πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει και κάτι από το πρώτο 45λεπτο. Δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική ευκαιρία του ανήκε. Ο Μάνος πήρε την μπάλα, την κουβάλησε και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Σεμέντο.

Αυτός πέρασε τον Γιαννούλη, ο οποίος φοβήθηκε να μην του κάνει πέναλτι, έκανε το πλασέ εντός περιοχής με το δεξί. Η μπάλα, ωστόσο, πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, βάζοντας Μαουρίσιο-Λημνιό αντί των Εσίτι και Ελ Καντουρί αντίστοιχα και οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε… μονόλογο.

Σε αυτό, βέβαια, έπαιξαν ρόλο και οι κακές αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του Γιώργου Σίμου μέσα στην περιοχή τους και οδήγησαν σε δύο πέναλτι! Αρχικά, ο Μπράουν ανέτρεψε τον Λημνιό στο 49', με τον Μπίσεσβαρ να αστοχεί στην εσχάτη των ποινών αλλά τον επερχόμενο Άκπομ να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης, ανοίγοντας το σκορ στο 50'.

Στο 60' ήρθε και η ανατροπή του Λάμπρου από τον Γιαννούλη και η εύστοχη αυτή την φορά εκτέλεση του πέναλτι από τον Άκπομ οδήγησαν στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Στο 66' ο Μίσιτς σέντραρε για τον Λάμπρου, η κεφαλιά του οποίου αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για τον Σωτηρίου κάνοντας το 3-0.

Με το σκορ στο 3-0 ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ακολούθησαν δε κι άλλες αλλαγές από τους δύο προπονητές, ωστόσο το παιχνίδι είχε κι άλλο ένα γκολ… Με τον Αουγκούστο να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με τη φανέλα των ασπρόμαυρων διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, με ωραίο σουτ στο 83'.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46' Μαουρίσιο), Μίσιτς (74' Αουγκούστο), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί (46' Λημνιός), Άκπομ.

ΟΦΗ: 
Σωτηρίου, Μπράουν, Βαφέας, Νάστος, Γιαννούλης (89' Περδίκης), Ζοάο Βίκτορ, Στάικος, Νέιρα (46' Ναμπί), Βαζ (82' Νοικοκυράκης), Μάνος, Σεμέδο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ