Απεργούν ΕΚΗ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στις 18 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 18 του μηνός το ΕΚΗ και το Νομαρχιακό παράρτημα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του νομού να συμμετέχουν τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί εκείνη τη μέρα στις 10 το πρωί στο ΕΚΗ στις 10πμ.

Ζητούμενο, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, είναι να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.Ένα νομοσχέδιο που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60% και που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση.

Στην απεργιακή ανακοίνωση τονίζουν μεταξύ άλλων πως ” Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16), ο οποίος επέφερε μειώσεις μέχρι και 350€ στις κύριες συντάξεις, αλλά αντίθετα τον εφαρμόζει πλήρως και τον ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο.

Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή του ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον Νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την λεηλατήσει.

Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που απομένει για να ανατρέψουμε της νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.
2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...