Μητσοτάκης: Η αγορά νέων Airbus της Aegean είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει

Petite Perle 300×250

Στην εκδήλωση της εταιρείας Aegean για την παραλαβή του πρώτου εκ των 46 αεροσκαφών τύπου Airbus 320 μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στις επενδύσεις και τη σωστή επιχειρηματικότητα.

«Η παρουσία μου, όμως, σήμερα εδώ, είναι και πολιτική: Σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνησή μας στις επενδύσεις, καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και την τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων», τόνισε.

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, η "Aegean" συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα όμως, γιορτάζουμε εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση. Που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους. Και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά την αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη. Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία, απελευθερώνοντάς την από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγερή φορολογία. Και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής, που θα διευκολύνουν παρόμοια εγχειρήματα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.





Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ