Εξαρθρώθηκε σπείρα τριών που ρήμαζε σπίτια σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο

Petite Perle 300×250

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Κρήτης με τους 3 δράστες να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον 20 κλοπές και διαρρήξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωνση της αστυνομίας η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ

Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, σε διάφορες περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Η εξάρθρωση της είναι αποτέλεσμα, συστηματικής και εξειδικευμένης – λόγω του αντικειμένου – αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι τρεις δράστες , ηλικίας 37, 44 και 30 ετών, όλοι μέλη-συνεργοί της ίδιας σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά την πρόοδο – εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας.

Πιο συγκεκριμένα προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας κατά το χρονικό διάστημα από την 17.12.2019 έως την 14.02.2020 είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι κλοπές-διαρρήξεις η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπιτια και καταλύματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ