Ξανά στο δικαστήριο η δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία από τον εραστή της συζύγου του

Petite Perle 300×250

Αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο την Τετάρτη η υπόθεση της δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, από τη Σητεία τον οποίο σκότωσε ο εραστής της συζύγου του  τον Οκτώβριο του 2017

Στο εδώλιο κάθονται τόσο ο 39χρονος δολοφόνος όσο και η χήρα του άτυχου Καλαντζάκη, και οι δύο βουλγάρικης υπηκοότητας, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Να θυμίσουμε πως το έγκλημα σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας όπου ο 39χρονος είχε στήσει καρτέρι στον γιατρό. Ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του οχήματος που οδηγούσε ο Καλαντζάκης, πετυχαίνοντας τον στο κεφάλι αρχικά και πυροβολώντας τον στη συνέχεια άλλες δύο φορές.

Κατά την προσαγωγή του στον Ανακριτή ο 39χρονος ομολόγησε το φόνο και επιχείρησε να απαλλάξει την αγαπημένη του από κάθε ευθύνη, χωρίς να τα καταφέρει αφού κι εκείνη προφυλακίστηκε.

Ωστόσο η Βουλγάρα χήρα αποφυλακίστηκε λίγους μήνες αργότερα, με περιοριστικούς όρους, για να επιστρέψει στο ανήλικο παιδί που είχε αποκτήσει με το γιατρό.

Στη δίκη που έγινε στη συνέχεια κρίθηκε ο 39χρονος ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ η 40χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία . Η τελική απόφαση ήταν ισόβια κάθειρξη και για τους δύο .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ