Απεργεί σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας-Δύο συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Το νομαρχιακή τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Ηράκλειο από κοινού με το Εργατικό Κέντρο οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΚΗ στις 10 το πρωί

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας,κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό κάλεσε και το ΠΑΜΕ. Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων προχώρησαν και οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ