Καστρινή γαμήλια καντάδα και γαϊτανάκι με τον Κώστα Φαραζάκη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Μία διαφορετική Τσικνοπέμπτη έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο κέντρο του Ηρακλείου.

Κανταδόροι και χορευτές ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας, προς τους πεζόδρομους Δαιδάλου, Περδικάρη, Κοραή, Μιλάτου, Μεραμβέλλου, κάνοντας στάσεις για το «γαϊτανάκι» και καταλήγοντας στην πλατεία Αγίου Τίτου.

Εκεί στήθηκε ένα θεατρικό-χορευτικό δρώμενο αποκριάτικου παραδοσιακού κρητικού γάμου!

Την διοργάνωση της «Καστρινής Αποκριάς 2020» έχει ο Δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) με συνδιοργάνωση τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη με την παραδοσιακή χορευτική ομάδα Ε.Μ.& Κ. Φαραζάκη που ευχαριστούν μουσικούς και όλους τους χορευτές του τμήματος κρητικών που συμμετείχαν ανάμεσά τους η Σχολή χορού μουσικής και παραστατικών τεχνών «Οι Κρείττονες». 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Φαραζάκης.

Στην καντάδα συμμετείχαν οι μουσικοί: στην λύρα οι Δημήτρης Βερεράκης,  Μιχάλης Ρεθεμνιωτάκης και Μανώλης Σχοιναράκης, στο βιολί ο Μανώλης Μπομπολάκης, στα Λαούτα οι Ιωάννης Μαρτσάκης, Μύρων Φραγκιαδάκης, Μάνος Φραγκιαδάκης, Μιχάλης Σταυρουλάκης και Νίκος Κρανιωτάκης, στην κιθάρα ο Παντελής Σαλούστρος, στα κρουστά ο Κώστας Σηφάκης.

 Υπεύθυνη διοργάνωσης η κ. Μάρα Παναγιωτάκη.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...