Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζητούν τον άμεσο υποβιβασμό της Ξάνθης

Petite Perle 300×250

Οι νομικοί εκπρόσωποι Ολυμπιακού, Πανιώνιου και ΑΕΛ ζήτησαν τον άμεσο υποβιβασμό της Ξάνθης. Αναλυτικά οι θέσεις τους.

Αρχικά, ο εκ των νομικών εκπροσώπων του Ολυμπιακού κ. Καρπετόπουλος έκανε λόγο για έννομο βαθμολογικό συμφέρον του Ολυμπιακού, εξηγώντας: 

«Αρκεί οποιαδήποτε μεταβολή για να δικαιολογήσει το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον 77Α προβλέπεται η ποινή της αποβολής. Επίσης υπάρχουν δύο φάσεις φέτος. Η Ξάνθη είναι σε τροχιά εισόδου στα πλέι οφ ενώ εμπλέκεται σε πολυιδιοκτησία. Τυχόν συμμετοχή της μαζί με τον ΠΑΟΚ προκαλεί αλλοίωση. Εμείς κινήσαμε όλη την διαδικασία. Κατόπιν της δικής μας καταγγελία κινήθηκαν οι καταγγελίες και μετά βγήκε το πόρισμα της ΕΕΑ", με τον άλλον δικηγόρο των «ερυθρόλευκων», κ. Χατζησαββάογλου να στέκεται και στο βαθμολογικό ενδιαφέρον κάθε ομάδας έναντι των υπολοίπων.

Ο Κούγιας από την άλλη υποστήριξε:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ θεωρεί ότι είναι μία δεσμευτική εισήγηση αυτή της ΕΕΑ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επιβληθούν ποινές. Η παράβαση έχει χαρακτηριστεί βαρεία, όπως σωστά είπε ο συνάδελφός μου, κ. Γρηγορίου. Η κύρωση που για μένα – και ας φανεί ότι το λέω σκληρά – που πρέπει να επιβάλλετε εσείς είναι του υποβιβασμού. Ένα λεπτό κ. πρόεδρε. Εσείς πρέπει να διαβιβάσετε το πόρισμα στον αρμόδιο εισαγγελέα για κακούργημα με υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως. Μόνο η ΕΕΑ μπορεί να χορηγήσει πιστοποιητικό. Με το πόρισμά της το ανακαλεί. Εάν τελικά επιβάλλετε την ποινή του υποβιβασμού. Η Ξάνθη έχει 29 βαθμούς και έχουν ακόμα 2 παιχνίδια. Εάν κερδίσουμε εμείς τα δύο παιχνίδια θα είμαστε η 6η ομάδα στη βαθμολογία. Εμείς έχουμε χάσει τρεις βαθμούς από την Ξάνθη. Όπως είπε η κ. Σουλούκου πρέπει να μας επιστραφούν οι βαθμοί. Μπορούμε να καταλήξουμε στην 5η θέση. Η Ξάνθη τιμωρούμενη αλλάζει τα δεδομένα. Εάν κερδίσει ο Πανιώνιος την Κυριακή θα το δούμε. Επικαλούμαι την υπ' αριθμόν 67 του 2015 για το θέμα της Κέρκυρας».

Από τον Πανιώνιο, η κ. Τσαγκαράκη αναφέρει πως το έννομο συμφέρον είναι βαθμολογικό. «Προσδοκούμε να επιβληθούν κυρώσεις για να υποβιβαστεί η Ξάνθη» με τον Γρηγορίου να λέει πως η παράβαση είναι βαρεία και σύμφωνα με το παράρτημα Α του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει υποβιβασμό. Δίνεται έμφαση στο ότι έχει προκύψει και η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης.

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ