Στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ ο Νίκος Ηγουμενίδης

Petite Perle 300×250

α γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε προσφάτως ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, όπου συναντήθηκε τόσο με τη Διοίκηση όσο και με το προσωπικό της Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, στη συνάντηση με τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. κα. Ελένη Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή κο. Δημήτριο Αγαπίου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν δράσεις και παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και συγκεκριμένα:

1) Ενέργειες που είναι κρίσιμες στην  ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) σε επίπεδο Κρήτης. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στην κρισιμότητα της Π.Φ.Υ. και το διττό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στη σύγχρονη εποχή καθώς καλείται να ενισχύσει την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και παράλληλα να αποτελέσει τον κεντρικό άξονα στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων των συμπολιτών μας.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Π.Φ.Υ. με άξονα την ολιστική προσέγγιση στην δημόσια δωρεάν Υγεία με την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε προσωπικό (ιατρικό και λοιπό προσωπικό), την ίδρυση και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.), την δημιουργία οργανωμένων και άρτια εξοπλισμένων Αστικών Κέντρων Υγείας (ειδικά στην πόλη του Ηρακλείου). 

Παράλληλα συζητήθηκαν πιθανές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στην Π.Φ.Υ. σύμφωνα με τα δεδομένα του Χάρτη Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης σε δήμους  όπως η Φαιστός (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου), η Γόρτυνα (δημιουργία νέων Περιφερειακών Ιατρείων) ,η Χερσόνησος (δημιουργία Κέντρου Υγείας στο κτήριο του Ι.Κ.Α.).

2) Ενέργειες που κρίνονται αναγκαίες στην ενίσχυση των Νοσοκομείων της Κρήτης. Αναλύθηκαν οι αναγκαιότητες αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται αναφορικά με το προσωπικό όλων των κατηγοριών (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού) αλλά και σε εξοπλισμό. Ο βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης σε  προσωπικό των Νοσοκομείων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίοι είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον συζητήθηκε επιμελώς το ζήτημα που έχει προκύψει με τις συμβάσεις των εργαζόμενων  στο "Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 πτυχιούχων για την Υγεία" και στο "Πρόγραμμα απασχόλησης 4000 μακροχρόνια άνεργων στη Δημόσια Υγεία" και την κρισιμότητα τους στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας  με τη διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης να απαντά ότι έχει προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις-προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση του ζητήματος.

Παράλληλα τέθηκε το μείζον θέμα για το προσωπικό της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ. και συγκεκριμένα η δημιουργία οργανισμού  ο οποίος θα καλύπτει τις σύγχρονες αναγκαιότητες της δημόσιας υγείας και του κομβικού ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. Στο σημείο αυτό η κα. Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.Π).

Ακολούθως, ο  βουλευτής  ο οποίος διατέλεσε στο παρελθόν Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης επισκέφτηκε τα γραφεία όλων των εργαζομένων ευχαριστώντας τους υπαλλήλους για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτελούν στην προάσπιση της Υγείας των συνανθρώπων μας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ηςΥ.ΠΕ. Κρήτης αποτελούμενο από την πρόεδρο κα. Βαμβακίδου Σοφία, τον αντιπρόεδρο κ. Ξυδάκη Μανόλη, το γραμματέα κ. Τζανάκη Μιχάλη, και την ταμία  κα. Καζάκη Στέλλα.

Στην εν λόγω συνάντηση τέθηκε το ζήτημα των οργανισμών των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών και αναλύθηκαν εκτενώς από την πρόεδρο οι προτάσεις του σωματείου στην δημιουργία ενός σύγχρονου οργανογράμματος για την Υπηρεσία με έμφαση στη δημόσια Υγεία και στον επιτελικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Υγειονομικές Περιφέρειες.

Επιπλέον έγινε αναφορά στην διενέργεια κρίσεων του προσωπικού από τα αρμόδια όργανα μέσω του αναμενόμενου οργανισμού της υπηρεσίας ενώ δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση του προσωπικού της Κεντρικής υπηρεσίας με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό.

Τέλος έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ουσιαστική συμβολή στο έργο που επιτελεί η Υπηρεσία από το εξειδικευμένο προσωπικό που απασχολείται μέσω των προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. και στην δυσμενή θέση στην οποία θα περιέλθει η Υπηρεσία (όπως και οι υπόλοιπες δομές Υγείας) από τη μη ανανέωση ή παράταση των συμβάσεων τους. 

Ο βουλευτής εξέφρασε την  αμέριστη υποστήριξη του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της 7ης Υ.ΠΕ. δηλώνοντας ότι  θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους ενώ υποσχέθηκε να καταθέσει τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας την ταχύτερη επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ