Τίμησαν τη μνήμη των νεκρών Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος στο Ηράκλειο

Τελευταία Ενημέρωση:

Με ευλάβεια τελέστηκε το Α΄ Ψυχοσάββατο 22 Φεβρουαρίου στο προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου η επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμη των αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμώντας πιστά τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα και το Σύνταγμα, υπερασπιζόμενοι μέχρι την τελευταία ρανίδας του αίματος τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία για χάρη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρας μας.

Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βαρδάκης Σωκράτηςκ. Κεγκέρογλου Βασίλειος, εκπρόσωποι από τα γραφεία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Ελευθέριου, του Ευρωβουλευτή κ. Κεφαλογιάννη Εμμανουήλ και των βουλευτών κ. Μαμουλάκη Χαράλαμπου και κ. Ηγουμενίδη Νικόλαου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ξυλούρης Νικόλαος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Σπυριδάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καρακούδης Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αποστράτων «Ο Τάλως» Νομού Ηρακλείου κ. Αλεξάκης Επαμεινώνδας, η Πρόεδρος των Πολιτικών Υπαλλήλων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Στίνη Ελευθερία, ο Αντιπρόεδρος της I.P.A. Ηρακλείου κ. Αποστόλου Αγγελική, ο Αντιρόεδρος Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Κοτσορές Ιωάννης, συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών καθώς και πλήθος Αστυνομικών και φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τρισάγιο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νήφων Βασιλάκη ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων από τους εκπροσώπους των ενώσεών, τους επίσημους προσκεκλημένους και τους συγγενείς των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των νεκρών αστυνομικών.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν μετά το πέρας της λιτής αυτής τελετής οι εκπρόσωποι των σωματείων αστυνομικών τόνισαν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ο μόνος εργασιακός κλάδος που τιμάει κάθε χρόνο το Α΄ Ψυχοσσάβατο τους νεκρούς αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και επισήμαναν την επιτακτική ανάγκη της θέσπισης από την πολιτεία του επαγγέλματος τους ως επικίνδυνου.

Οι δε εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά την ομιλία τους αναγνώρισαν στο σύνολό τους το επικίνδυνο του επαγγέλματος τους, σημειώνοντας ότι η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει και αυτή την προσφορά των Αστυνομικών στην κοινωνία μας.

Τέλος όλοι μαζί ευχηθήκαν το νέο έτος να κυλήσει αναίμακτα για όλη την αστυνομική οικογένεια και να μην προστεθεί άλλο θύμα στη λίστα των νεκρών συναδέλφων τους.

Φωτογραφίες από την επιμνημόσυνη δέηση

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης κ. Στέλιος Καρακούδης

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Γιώργος Πικράκης

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Σπυριδάκης

Ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης

Ο Βουλευτής κ. Σωκράτης Βαρδάκης

Ο Βουλευτής κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...