Δεν πτοούνται οι Κρουσανιώτες – Με μεγάλη επιτυχία το καρναβάλι (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Δεν πτόησε ο άστατος καιρός τους Κρουσανιώτες που επί δύο μήνες προετοιμάζονταν για την μεγάλη γιορτή του Κρουσώνα. Το 7ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι ξεκίνησε λίγο μετά τη μία  το μεσημέρι με τους νέους και νέες του Κρουσώνα που αποτελούν την «ψυχή» του καρναβαλιού, να ξεχύνονται στα γραφικά σοκάκια και να συμπαρασύρουν στους ρυθμούς της Αποκριάς επισκέπτες και κατοίκους.      

   

Το σύνθημα της έναρξης δόθηκε με ήχους από κόρνες, σφυρίχτρες  και κρουστών και χιλιάδες  χαρτοπόλεμος και κορδέλες έδωσαν χρώμα στον κρουσανιώτικο ουρανό.

Εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι από την ομάδα του Circus Camino συνόδευσαν τον βασιλιά καρνάβαλο και ξεκίνησαν τη μεγάλη παρέλαση έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Γενιά».

Οι ήχοι από τα τύμπανα των Batala Creta, οι βραζιλιάνικοι ρυθμοί και το κέφι ζέσταναν την ατμόσφαιρα και ανέβασαν την αδρεναλίνη συμπαρασύροντας μαζί τους όλους τους κατοίκους που παρακολουθούσαν την Μεγάλη Παρέλαση είτε από μπαλκόνια και αυλές, για να συνεχίσουν όλοι μαζί στην πλατεία της Αγίας Τριάδας.

Αμείωτο το ενδιαφέρον καθ'όλη τη διάρκεια του καρναβαλιού κράτησαν οι ήρωες της Ντίσνευ που έδωσαν το δικό τους χρώμα και ενέργεια στον Κρουσώνα με τα πιτσιρίκια να αποθεώνουν τον Μίκυ, τη Μίνυ, τον Μπομπ Σφουγγαράκη, τον Spiderman, την Έλσα, τον Όλαφ και τόσους άλλους.  

Συνολικά 7 άρματα και 300 καρναβαλιστές από τις ομάδες Άραβες και χανούμισες, σούμο, αστυνομικοί και φυλακισμένοι, φλαμίνγκο και δεινοσαυράκια, πειρατές και πειρατίνες και γλεντζέδες (οι οποίοι είχαν και ψησταριά πάνω στο άρμα και έστησαν κανονικό γλέντι) χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για τις ιδέες, τη ζωντάνια και το κέφι τους, αλλά περισσότερο για τη θέληση κάθε χρόνο το μοναδικό καρναβάλι του Μαλεβιζίου να γίνεται όλο και καλύτερο.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέα Γενιά», διοργανώτρια ομάδα του Κρουσανιώτικου Καρναβαλιού, που κέρδισε και φέτος το στοίχημα και απέδειξε ότι το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι είναι θεσμός για τον τόπο μας.

Στον Κρουσώνα βρέθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Γενιά και σε όλους όσους προσπάθησαν για να διοργανωθεί η μεγάλη καρναβαλική διαδρομή. Κλείνοντας ο Δήμαρχος έστειλε το δικό του μήνυμα που θέλει «Ναι στο Ξεφάντωμα, αλλά με προσοχή στο αλκοόλ».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κρουσώνα Φώτης Τρυπιδάκης ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στον Κρουσώνα και τίμησε αυτή την μεγάλη γιορτή, όλες τις καρναβαλικές ομάδες και ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε  στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Γενιά για τον αγώνα τους, τους τελευταίους δύο μήνες για να έχει το Κρουσανιώτικο καρναβάλι αυτήν την επιτυχία.

Μετά το τέλος της παρέλασης όλες οι ομάδες και κόσμος κατέκλυσαν την πλατεία της Αγίας Τριάδας ξεφαντώνοντας με ζωντάνια και αυθεντική χορευτική καρναβαλική διάθεση υπό τις μουσικές επιλογές του Dj Πουλορίνη.

Το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι παρουσίασε και φέτος η γνωστή σε όλους μας Αναστασία Μπιτζιλέου, όπου με τον δικό της ρυθμό και μπρίο ξεσήκωσε τον κόσμο με το αμείωτο κέφι της και την καλή της διάθεση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ