Τρομερή η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα τον ΟΦΗ με 3-0

Petite Perle 300×250

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα σοβαρά κενά στην άμυνα του ΟΦΗ, σκόραρε τρία γκολ μέχρι το 30ό λεπτό και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλε Βέρντε (δύο γκολ) επικράτησε 3-0 για την 25η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού στον αγώνα έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες να προηγηθούν, αλλά ο Σωτηρίου αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακές αποκρούσεις στους Πέτρο Μάνταλο και Νέλσον Ολιβέιρα. Τελικά, η τρίτη ευκαιρία ήταν και… φαρμακερή, αφού στο 5ο λεπτό ο Μάρκο Λιβάγια έκανε υπέροχη σέντρα απ' τα αριστερά και ο Μάνταλος με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0. Οι παίκτες του Καρέρα δεν χαμήλωσαν ένταση και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 8ο λεπτό με τον Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τους αντιπάλους του και πλάσαρε τον Σωτηρίου για το 2-0.

Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν να αντιδράσουν και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά σε δύο περιπτώσεις τα σουτ των Γιώργου Κουτρουμπή και Μιγκέλ Μεγιάδο δεν βρήκαν στόχο. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να παίζουν κάθετα προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα σημαντικά κενά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν ψηλά την άμυνά τους. Στο 17ο λεπτό, ο Νέναντ Κρίστισιτς έβγαλε με εξαιρετική κάθετη τον Βέρντε απέναντι στον Σωτηρίου, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κράτησε όρθια την ομάδα του, αποκρούοντας με το πόδι. Τελικά, ο Ιταλός πήρε… ρεβάνς στο 30' αν και χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

Ο Ιταλός εξτρέμ βρήκε υπέροχα τον Ολιβέιρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα-λόμπα στον συμπαίκτη του, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πορτογάλου, αλλά μετά από χρήση του VAR, ο Γεώργιος Τάσσης έδειξε σέντρα.

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Λιβάγια πήρε δεύτερη κίτρινη στο 90' για διαμαρτυρία, μετά από σχετική οδηγία από τον πάγκο, αφού είχε συμπληρώσει δέκα κίτρινες και θα έπρεπε να χάσει δύο παιχνίδια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Λόπες, Οικονόμου, Μπακάκης (77' Παουλίνιο), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (80' Σιμόες), Λιβάια, Βέρντε, Ολιβέιρα (68' Αραούχο)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Μεγιάδο (67' Ναμπί), Βίκτορ, Σεμέδο, Βαζ (67' Νέιρα), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ