Ενημερωτική συνάντηση στην ΕΑΣΗ με τους συνεταιρισμούς για την ενεργοποίηση

Petite Perle 300×250

Συνάντηση με τους προέδρους των συνεταιρισμών μελών της είχε το πρωί η Ένωση Ηρακλείου προκειμένου να τους ενημερώσει για το ΟΣΔΕ και τη διαδικασία ενεργοποίησης που αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μύρωνας Χιλετζάκης, οι πρόεδροι ενημερώθηκαν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να προχωρά γρήγορα η διαδικασία των ενεργοποιήσεων χωρίς να κινδυνεύουν αγρότες να μείνουν εκτός ενισχύσεων.

Καταρχήν τονίσθηκε πως χρειάζεται ο εξαψήφιος αριθμός του 2020, που παράγεται από τους κωδικούς του taxisnet, καθώς πέρυσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο παραγωγοί να προσκομίζουν τους κωδικούς της προηγούμενης χρονιάς κι έτσι συνάντησαν σοβαρό πρόβλημα στην πληρωμή τους.

Για να διευκολυνθούν δε όσοι ηλικιωμένοι αγρότες ενδέχεται να προβληματιστούν πάνω στο θέμα του κωδικού παραδόθηκε στους προέδρους των συνεταιρισμών βοηθητικό υλικό για να το χρησιμοποιήσουν ενώ αν ακόμα κι έτσι δεν μπορούν να βρουν τον κωδικό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τους κωδικούς του taxisnet ώστε να τους βοηθούν να τον βρίσκουν οι υπάλληλοι που θα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ενεργοποίησης στην Ένωση..

Επίσης έγινε ενημέρωση για προσωπικά στοιχεία που ενδεχομένως να έχουν αλλάξει , όπως ταυτότητες, τραπεζικοί λογαριασμοί, Ε9, κ.α, δεδομένου του ότι θα πρέπει κατά την ενεργοποίηση να προσκομιστούν τα καινούργια.

Σε ότι αφορά στο Ε9, ανέφερε ο κ Χιλετζάκης, πως επειδή υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα ανάμεσα στο κτηματολόγιο και τα στοιχεία που δηλώθηκαν σε αυτό και την ενεργοποίηση οφείλουν οι παραγωγοί να καταλάβουν πως είναι δυο χωριστά πράγματα που δεν πρέπει να συγχέονται καθότι η ενεργοποίηση γίνεται μόνο για τις καλλιέργειες τους κι όχι για αστικά ακίνητα που αναγράφει η δήλωση κτηματογράφησης.

Με βάση την ενημέρωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ένωση δεν αποκλείεται η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενεργοποιήσεις να ανοίξει αυτή την Τετάρτη με την οργάνωση να είναι καθόλα έτοιμη να ενημερώσει τους παραγωγούς της ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

Νέα ΚΑΠ

Σε ότι αφορά τη νέα ΚΑΠ, οι πρόεδροι πληροφορήθηκαν πως δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα προβλέπει για τον κλάδο τους, λόγω brexit.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης η Βρετανία συμμετείχε με ένα σημαντικό ποσό στην ενίσχυση του κορβανά της ΕΕ που κατέληγε στη γεωργία, ποσό που τώρα χάθηκε κι αυτό ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στα ποσά που λαμβάνουν οι αγρότες. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να μην υπάρξουν απώλειες και να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης αυτών των ποσών

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ