Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Όχι σε παραπληροφόρηση και πανικό για τον Κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί ως θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (διαδικτυακά και έντυπα) το ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει με τον ιό της γρίπης και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εμφανισθεί στην γειτονική Ιταλία και είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανιστούν και στη χώρα μας. Σε  χθεσινή δήλωση του ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας διεμήνυσε ότι ο μηχανισμός της Ελλάδος είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι γεγονός ότι η πρόληψη είναι πιο σημαντική απ' την καταστολή, ειδικά στην προκειμένη περίπτωση.

Είναι εύλογο λοιπόν οι Κρητικοί να αναρωτιούνται εάν η Περιφέρεια Κρήτης έχει κάνει επαφές με τους αρμόδιους φορείς ώστε να είναι έτοιμη να συμβάλει με τη σειρά της στο σχεδιασμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε απευκταίο –όχι απίθανο όμως–ενδεχόμενο που βρεθεί κρούσμα στην Κρήτη. Έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια  από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες επαρκώς; Έχει υπάρξει προετοιμασία για την ενημέρωση και  τον σχεδιασμό;

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ψυχραιμία στην αντιμετώπιση αποτελεί μονόδρομο. Για την ώρα πιο επικίνδυνη απ' τον κορωνοϊό είναι η παραπληροφόρηση κι ο πανικός Συνιστάται η ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και τον συστημικό τύπο κι όχι από σχόλια και αναλύσεις στα social media.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε το νησί μας παρέχοντας σωστή πληροφόρηση στους κατοίκους και φροντίζοντας να προμηθευτούν οι δομές μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ