Φορολογικά κίνητρα για ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές

Petite Perle 300×250

Έρχονται νέα φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές και η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η είδηση είναι ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές και αυτή είναι η ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, επισήμανε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι ακόμη μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δόθηκαν για αποζημιώσεις, μετά τις καταστροφές στη Μάνδρα, 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ με αναγωγή στο σύνολο των κατοικιών, δηλαδή αν όλα τα σπίτια ήταν ασφαλισμένα, θα έδιναν οι ασφαλιστικές πάνω από 80 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις.

Αντίστοιχα, αν όλοι ήταν ασφαλισμένοι στο Μάτι, οι αποζημιώσεις θα ήταν πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε ότι στην Αθήνα μόνο το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο κι αυτό το γεγονός έχει τη σημασία του σε έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προανήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης θα δοθούν φορολογικά κίνητρα για την ασφάλιση κατοικίας από φυσικές καταστροφές.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ