Δεν θα ξεκινήσουν τελικά αυτές τις ημέρες οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Petite Perle 300×250

Θα καθυστερήσει κι άλλο όπως όλα δείχνουν η έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2020 παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έλεγαν πως ίσως να ήταν εφικτό το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ από το Φεβρουάριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έναρξη πήγε πίσω, γιατί η ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει να κάνει πράξη το πλάνο της για περαιτέρω απλοποίηση του συστήματος, μια απλοποίηση που λέγεται πως επιχειρείται να ξεκινήσει από τις online δηλώσεις.

Πρόκειται για τις δηλώσεις που μπορεί ελεύθερα να κάνει κάθε παραγωγός, θεωρητικά όμως, αφού στην πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια, μόνον εύκολη υπόθεση δεν αποδεικνύονταν ακόμα και για ανθρώπους έμπειρους στα των υπολογιστών, πόσο μάλλον για απλούς ανθρώπους της υπαίθρου, που σε ένα μεγάλο ποσοστό τους δεν έχουν και καμιά εξοικείωση ώστε να μπορούν να περαιώσουν τέτοιου είδους εργασίες.

Σύμφωνα με τον agrotypo, μέχρι και το 2019 κάποιος που διέθετε σύνδεση στο internet είχε δυνατότητα υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ online και μάλιστα δωρεάν. Μάλιστα μπορούσε μέσω μιας Ip (διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου) να υποβάλλει έως και 5 δηλώσεις ΟΣΔΕ. Αυτό το όριο των 5 δηλώσεων, η νυν διοίκηση θέλει να το αυξήσει και να άρει οποιοδήποτε περιορισμό .

Αυτό όμως συναντά αντιδράσεις από όσους παρέχουν το έργο αυτό επ' αμοιβή, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για μια δύσκολη εργασία, ειδικά αν κάποιος παραγωγός, έχει μεταβολές στην δήλωσή του κ.λπ. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι θα επικρατούσε μπάχαλο στις δηλώσεις, αν τελικά γινόταν αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιπτώσεις στην πληρωμή, όταν γίνει αυτή.

Τελικά του θέματος, φέρεται να έχει επιληφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων Μάκης Βορίδης και έτσι αναμένονται σύντομα εξελίξεις και το οριστικό ξεκίνημα των δηλώσεων, οι οποίες μέχρι να πάρουν μπρος κανονικά να λειτουργούν, απαιτούν και 2-3 ημέρες δοκιμαστικών λειτουργιών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ