Γεύτηκαν την Κρήτη στην εταιρία ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΑΑ (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Την παραγωγική μονάδα των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΑΑ μέλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης δεκατρείς εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων και δέκα δημοσιογράφοι από τη Γερμανία, με στόχο τη γνωριμία με τα προϊόντα του τόπου μας, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC" υλοποιήθηκε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης από τις 23 έως 26 Φεβρουαρίου και οι επισκέπτες έζησαν ένα μοναδικό τριήμερο γεύσης κι επαφής με τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού και τη γνωριμία με την κρητική κουζίνα και διατροφή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΑΑ οι γερμανοί φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην μονάδα παραγωγής και τυποποίησης των εκλεκτών τυροκομικών προϊόντων. Αρχικά, πέρασαν στον χώρο παραγωγής, ωρίμανσης, συσκευασίας και τέλος αποθήκευσης του τελικού προϊόντος.

Μέσα στις εγκαταστάσεις ο επιχειρηματίας και οικοδεσπότης Μιχάλης Ξυλούρης ανέλυσε όλα τα στάδια παραγωγής τονίζοντας ότι μοναδικός σκοπός της εταιρίας είναι η ποιότητα των προϊόντων. «Η εταιρία μας στοχεύει στη παραγωγή, συσκευασία και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας με διαρκή επιδίωξη τη βελτίωση όλων των διαδικασιών της εταιρίας. Η Διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων επιτυγχάνεται σταδιακά ανά διεργασία παραγωγής, στα πλαίσια ενός Συστήματος Ολικής Διαχείρισης της Ποιότητας με βασικό σκοπό τη Συνεχή Βελτίωση. Ποιότητα για εμάς σημαίνει ικανοποίηση των πελατών μας και ασφάλεια στα προϊόντα μας».

Μέσα από την οργανωμένη επίσκεψη στην παραγωγική μονάδα Ξυλούρης ΑΑ, οι γερμανοί επισκέπτες είδαν τις εγκαταστάσεις στις οποίες εφαρμόζονται μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας, γεύτηκαν τυροκομικά προϊόντα και αποθανάτισαν κάθε στιγμή και κάθε εικόνα για να τη μεταφέρουν στην πατρίδα τους, με απώτερο σκοπό να ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. Μάλιστα αρκετές ήταν οι φορές που δήλωσαν ότι έχουν εντυπωσιαστεί με την καθαριότητα των χώρων και την τακτοποίηση των ψυγείων.

Η γερμανική αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ και συνοδεύτηκε από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Düsseldorf, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α΄, Φρίντα Γεωργίου.

Στον χώρο της επιχείρησης την αποστολή υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρος Τζεδάκης, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Φασουλάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου Γρηγόρης Περυσινάκης, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας και ο Γιώργος Τρούλης με τη σύζυγό του Βαγγελιώ, η οποία τελούσε και χρέη διερμηνέα.

Σε δηλώσεις του στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο πρόεδρος της Αγροτικής Σύμπραξης, κ. Τζεδάκης, δήλωσε:
«Στόχος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης είναι να αποκτήσουν τα προϊόντα μας ταυτότητα, αναγνωρισιμότητα και να γίνουν ανταγωνιστικά στις αγορές. Αυτό το τριήμερο φιλοξενήσαμε επιχειρηματίες Γερμανούς και δημοσιογράφους που συναντήθηκαν με 45 κρητικές επιχειρήσεις πιστοποιημένες στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οι οποίες έχουν πιστοποιημένα προϊόντα, που σημαίνει ότι έχουν ταυτότητα, ασφάλεια και εντοπιότητα της πρώτης ύλης. Οι Γερμανοί αγοραστές έμειναν ευχαριστημένοι από τα προϊόντα και την εξέλιξη της ποιότητας κρητικών επιχειρήσεων και παραγωγών, οπότε περιμένουμε απτά αποτελέσματα από αυτές τις συναντήσεις. Η εξωστρέφεια είναι αυτή που θα δώσει την υπεραξία στα προϊόντα μας και το κίνητρο στον παραγωγό να συνεχίσει να παράγει».

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, καλωσορίζοντας την γερμανική αποστολή τόνισε τη σπουδαιότητα της επίσκεψης και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. «Επενδύουμε στα τοπικά προϊόντα. Θέλουμε να βελτιώσουμε την παραγωγή μας, την τυποποίησή μας, τις συσκευασίες μας και βεβαίως να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλες χώρες. Κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως αυτή της Περιφέρειας Κρήτης είναι καλοδεχούμενη και μας βοηθά να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Η στήριξη από τους ομοεθνείς μας, από τους ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, είναι πολύ σημαντική γιατί είμαστε ένα και πρέπει να το βλέπουμε έτσι σε κάθε στιγμή και κάθε διαδρομή που επιλέγουμε να κάνουμε».

Ο κ. Φασουλάκης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το Επιμελητήριο Ηρακλείου και εγώ προσωπικά πάντα έχουμε ως στόχο μας την εξωστρέφεια. Η εξωστρέφεια είναι αυτή που δίνει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, οι παραγωγοί και οι μεταποιητές μας μπορούν να απολαύσουν τις καλύτερες δυνατές στιγμές κι' έτσι να αυξήσουμε την παραγωγική διαδικασία της χώρας, που αυτό είναι και το ζητούμενό μας. Πάντα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου κι' εγώ εκπροσωπώντας το εξαγωγικό τμήμα ως πρόεδρος προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή ξένους αγοραστές  σε τοπικά προϊόντα. Αυτό έγινε και επιχείρηση του κ. Μιχάλη Ξυλούρη, η Αγροτική Σύμπραξη κατάφερε και έφερε εμπόρους διαφόρων αγροτικών προϊόντων και δημοσιογράφους με σκοπό να γνωρίσει η Γερμανία ότι η Κρήτη έχει προϊόντα που μπορούν να κατακτήσουν την αγορά της. Προϊόντα τα οποία είναι αντάξια της ποιότητας της Κρήτης».

Λίγα λόγια για την εταιρία

Η εταιρεία ΑΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ιδρύθηκε το 1995 και έχει έδρα στην βιομηχανική περιοχή της Τυλίσου (Πανεκκλησιά1). Λειτουργεί σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης – ωρίμανσης – επεξεργασίας – συσκευασίας – τυποποίησης – προώθησης και διανομής παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων.

Η ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΑΑ. επεξεργάζεται ετησίως τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος και διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συσκευασίας. Η παραγωγική δυνατότητα, οι τεχνικές, το πρωτοποριακό πνεύμα και οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση της παράδοσης, εγγυώνται την άριστη ποιότητα των προϊόντων.

Στόχος της εταιρίας είναι η αναγνώριση και η εκτίμηση στην ανθρώπινη δουλειά και προσπάθεια, η συμβολή των συνεργατών στα επιτεύγματά της, η επίτευξη και διασφάλιση μιας υψηλής ποιότητας για τα προϊόντα της, ο σεβασμός στον καταναλωτή και στην προσφορά σε αυτόν, η φιλοδοξία και το πάθος να είναι πάντοτε οι καλύτεροι, οι πιο εξελιγμένοι στον κλάδο και να παραμείνουν πρώτοι στις προτιμήσεις και την αγάπη των καταναλωτών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ