Προσοχή: Εμφανίστηκαν στο Ηράκλειο οι απατεώνες δήθεν τεχνικοί της «Μicrosoft»

Petite Perle 300×250

Οι απατεώνες που εμφανίζονται ως τεχνικοί της «Μicrosoft» χτυπούν αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο οπότε χρειάζεται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Τηλεφωνούν και δηλώνουν σε σπαστά αγγλικά πως είναι τεχνικοί της «Μicrosoft» και ζητούν πρόσβαση στον υπολογιστή του ατόμου που έχουν καλέσει με τη δικαιολογία πως εμφανίζει τεχνικό πρόβλημα.

Στην περίπτωση που έπεσε στην αντίληψη της Φωνής του Μαλεβιζίου είπαν πως έχει εμφανίζει πάνω από 14.000 φορές την ένδειξη "σφάλμα" ο υπολογιστής και πρέπει να το διορθώσουν. Όταν η κυρία, την οποία κάλεσαν, αιφνιδιασμένη είδε στη σύνδεση της στο σημείο που της υπέδειξαν πράγματι ενδείξεις σφάλματος της ανέφεραν πως θα την καλέσουν ξανά για τη διόρθωση.

Στο μεσοδιάστημα εκείνη τηλεφώνησε στον  τεχνικό που παρακολουθεί τον υπολογιστή της κι εκείνος τη δασκάλεψε περί της απάτης. Όταν οι απατεώνες εμφανίστηκαν ξανά, μετά από μια ώρα, η κυρία τους είπε να της δώσουν όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για να μιλήσουν με τον τεχνικό της και τότε εκείνοι αποκαλύφθηκαν κλείνοντας το τηλέφωνο.

Όπως πληροφορηθήκαμε κι άλλες τέτοιες κλήσεις έγιναν σε κατόχους υπολογιστών στο Ηράκλειο

Οι πολίτες σε κάθε τέτοια περίπτωση καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην δίδουν τα στοιχεία τους στους διάφορους επιτήδειους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ