Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό από την Γερμανία

Petite Perle 300×250

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην διεθνή τουριστική έκθεση «FREE» στο Μόναχο

Με θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την συμμετοχή της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην διεθνή τουριστική έκθεση «F.RE.Eη οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Η  «F.RE.E.»  είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στη Βαυαρία, και τα μηνύματα είναι θετικά για τον ελληνικό Τουρισμό από την Γερμανία, καθώς η χώρα μας εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων. Μάλιστα το κενό της Thomas Cook έχει αρχίσει να καλύπτεται. Όλοι οι μεγάλοι tour operators, εμφανίζουν, αυξήσεις στις προκρατήσεις, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ κρίσιμο θεωρείται το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς έληξε το δεύτερο early booking, και πλέον οι εκπτώσεις είναι πιο χαμηλές.

Η επισκεψιμότητα ήταν υψηλή με πάνω από 130.000 επισκέπτες και 1300 εκθέτες από 60 χώρες .

Σε συνεργασία με τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακά κρητικά ριζίτικα και χορούς εντυπωσιάζοντας το κοινό, που  την παρακολούθησε.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή και  ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, πλαισιωμένη από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας και εκπροσώπους του Σωματείου ξεναγών Κρήτης.

Ο Εντεταμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ανέφερε, ότι, «H Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, φιλοξενία, πολιτισμό, γαστρονομία και φύση και εισέπραξε θετικά και μόνο μηνύματα, τόσο από το Γερμανικό Κοινό όσο και από την ομογένεια, την οποία ευγνωμονεί, ελπίζοντας για μια ακόμα ανοδική χρονιά».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Εμπορικός Ακόλουθος Νικόλαος Μπελιάς, ο Πρόεδρος του Κρητικού Συλλόγου Μονάχου Στέλιος Αντωνάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ