Batala Creta: H ομάδα που ξεσήκωσε τον Κρουσώνα (video)

Petite Perle 300×250

Ήρθαν στον Κρουσώνα πολύ νωρίτερα από την έναρξη του Καρναβαλιού και έφεραν μαζί τους το κέφι, τον ρυθμό και τα χαμόγελα. Μέσα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Νέα Γενιά" τα μέλη των Batala Creta βάφτηκαν στα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας και ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να παιρνούν καλά.

Άλλοι ήταν δίπλα στη σόμπα, άλλοι έτρεχαν γύρω-γύρω σαν μικρά παιδιά και άλλοι έπαιζαν τα τύμπανά τους. Κανείς δεν ενοχλήθηκε από τον ήχο των κρουστών, ούτε από το γύρω-γύρω όλοι. Όλοι ήταν ευδιάθετοι πολύ ώρα πριν ξεκινήσει το Καρναβάλι. Με αυτή τη διάθεση και με τα χαμόγελα βγήκαν στα σοκάκια του Κρουσώνα και ξεσήκωσαν κατοίκους και επισκέπτες.

Η ομάδα Batala στο Ηράκλειο δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 υπό την καθοδήγηση του Σταύρου Parceiro (Batala Atenas) και με διευθύνουσα τη Γωγώ Ξενάκη. Στόχος της μπάντας είναι η διεύρυνση της γνώσης πάνω στους βραζιλιάνικους ρυθμούς με εβδομαδιαίες συναντήσεις και πρόβες όπως και η μετάδοση της βραζιλιάνικης κουλτούρας.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: [email protected]. Όπως μας είπαν δε χρειάζεται μουσικές γνώσεις, μόνο αγάπη για ζωή!

Gepostet von Litsa Tsantiraki am Sonntag, 23. Februar 2020

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ