Αθρόα προσέλευση στην ΕΑΣΗ για την ενεργοποίηση-Κίνητρα και δικαιολογητικά

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα από την πρώτη κιόλας ημέρα υπήρξε προσέλευση παραγωγών στην Ένωση Ηρακλείου, προσέλευση που από τις αρχές της εβδομάδας μεγάλωσε.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς μέλη της για την υποβολή της σχετικής Αίτησης προσφέροντας μάλιστα και δελεαστικά κίνητρα προκειμένου να την εμπιστευθούν και αυτή τη χρονιά.

Ειδικότερα  σε όλους όσους ενεργοποιήσουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 στην Ένωση Ηρακλείου θα δοθεί  Έκπτωση 20% επί του υπάρχοντος τιμοκαταλόγου ενεργοποίησης εφόσον γίνει η πληρωμή μετρητοίς ή με κάρτα (POS). Επίσης Προνομιακή τιμολόγηση και προτίμηση στην αγορά οινοσταφύλων, έκπτωση 3%για την αγορά λιπασμάτων αλλά και έκπτωση 8%σε όλα τα αγροτικά εφόδια.

Και φέτος για την εξυπηρέτηση των παραγωγών η Ένωση προχωρά σε ενεργοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία της στο Ηράκλειο, στα υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου, Πύργου, Καστελίου, Αρχανών καθώς και στα κινητά συνεργεία υπαίθρου που θα λειτουργήσουν στην ενδοχώρα του νομού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιήσει ο παραγωγός που υποβάλει κάθε χρόνο Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης είναι να προσκομίσει μόνο τον Εξαψήφιο Κωδικό Εξουσιοδότησης για ΠΥΛΗ 2020 (από τον λογιστή τους μέσω TAXISNET) και το πρόσφατο Ε9.

Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σε προγράμματα (Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, Δασώσεις κλπ.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στα προγράμματα αυτά, ενώ οι κτηνοτρόφοι απαιτείται να προσκομίσουν σε αντίγραφο όλο το μητρώο αιγοπροβάτων.

Σε ότι αφορά ειδικότερα τους παραγωγούς που  υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προσκομίσουν:

  1. Τον Εξαψήφιο Κωδικό Εξουσιοδότησης για ΠΥΛΗ (από τον λογιστή μέσω TAXISNET)
  2. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας (ή άλλο φορολογικό έγγραφο)
  3. Ταυτότητα (φωτοτυπία δύο όψεων)
  4. Τραπεζικός λογαριασμός (φωτοτυπία)
  5. Πρόσφατο Ε9 – Συμβολαιογραφικοί τίτλοι (φωτοτυπία)
  6. Συμφωνητικά μίσθωσης αγροτεμαχίων με το Ε9 του ιδιοκτήτη με ημερομηνία λήξης μετά την 31η Μάη 2020 (αν υπάρχουν)
  7. Βιβλιάριο ασφαλιστικών οργανισμών (ΟΓΑ ή ΙΚΑ κλπ.) ή το ΑΜΚΑ
  8. Βεβαιώσεις συμμετοχής σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (π.χ Βιολογικής Γεωργίας, Αναδασώσεις κλπ.)
  9. Αντίγραφο όλου του Μητρώου Αιγοπροβάτων (για τους κτηνοτρόφους)

Για περαιτέρω πληροφορίες

Όσον αφορά την διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων 2020, αναμένονται οι σχετικές εγκύκλιοι και οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Επιδοτήσεων της Ένωσης Ηρακλείου: Λεωφόρος 62 Μαρτύρων 146, Τ.Κ: 71303 Ηράκλειο Κρήτης,                                                                                                               Τηλ. (2810) 378136 / 378142 / 378144 / 378174

 email: [email protected]  ή εναλλακτικά στο

Αρκαλοχώρι : 2891022223, email: [email protected]

Στο Καστέλι Πεδιάδος: 2891031262, email: [email protected], ή στον Πύργο Μονοφατσίου : 2893022309 ,email: [email protected]

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ