Η ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πολύδροσο γιόρτασε τα 30 χρόνια λειτουργίας της

Petite Perle 300×250

Με λαμπρότητα και κατάνυξη παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Κυριακή 1 Mαρτίου η επέτειος των 30 ετών από τη λειτουργία της Ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πολύδροσο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Εσπερινό που τελέσθηκε το Σάββατο και με Θεία Λειτουργία την Κυριακή, ιερουργούντος του ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη Δημητρίου Πολιτάκη.

Τον αρχιμανδρίτη πλαισίωναν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χαλέπας Μυλοποτάμου, πατήρ Πορφύριος Αουάντ, ο πρωτοπρεσβύτερος προϊστάμενος της Ενορίας, πατήρ Μιχαήλ Παναούσης καθώς και ο συνεφημέριος του Ι.Ν., αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης.

Προ της Απολύσεως, ο Πανωσιολογιάτος στο κήρυγμα του έκανε λόγο για τη σπουδαία προσφορά του πατήρ Μιχαήλ Παναούση στην ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και για τη σημαντική στήριξη όλων των ενοριτών που συνέδραμαν στο ιερό αυτό έργο.

Ακόμα, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της προσφοράς των πιστών σε αυτού του είδους τις ενέργειες της Εκκλησίας καθώς αυτά τα έργα παραμένουν κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Κατόπιν, φανερά συγκινημένος, τον λόγο έλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος προϊστάμενος της Ενορίας, πατήρ Μιχαήλ Παναούσης, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ενορίας μέσα στα χρόνια, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που λειτούργησε την Κυριακή 1 Μαρτίου 1990 στον Ιερό Ναό 62 Μαρτύρων, όπου και συνέχισε να λειτούργει για 8 έτη μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου1998.

Έπειτα από τις 21 Μαΐου 1998 ξεκίνησε η ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στις Εργατικές Κατοικίες, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν στις 13 Μαΐου 2006.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πατήρ Μιχαήλ Παναούσης ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιαστικούς συμβούλους που πέρασαν από την Ενορία για το έργο που έχουν επιτελέσει, από τους πρώτους έως και τους σημερινούς.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά όλους τους ενορίτες για την υποστήριξη που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια, τον συνεφημέριο του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νικάκη καθώς και τις κυρίες της Ενορίας που πρόθυμα συμμετέχουν στην οργάνωση των εκδηλώσεων αυτής.

Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ιεροψάλτες, τη νεωκόρο του Ναού όπως και την οικογένεια του.

Ο εορτασμός της επετείου περατώθηκε με την προσφορά καφέ προς τιμήν όλων των προσκεκλημένων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

*το φωτογραφικό υλικό είναι του φωτογράφου κ. Γιώργου Σηφακάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ