Προσφυγικό: Νύχτα αγωνίας σε Έβρο και νησιά

Τελευταία Ενημέρωση:

Δύσκολη ήταν για ακόμη μια φορά η νύχτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο σημείο να προσπαθούν να κρατήσουν εκτός ελληνικών εδαφών τις χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα των Καστανέων.

Ένταση επικρατούσε στις Καστανιές καθόλη τη χθεσινή ημέρα ενώ σημειώθηκαν επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο. Το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκε και ένα σοβαρό περιστατικό στις Φέρες, όπου ομάδα περίπου 1.000 ατόμων επιχείρησε να περάσει σε ελληνικό έδαφος και εμποδίστηκε από αστυνομία, στρατό αλλά και ντόπιους. Κατά την προσπάθεια αποτροπής εισόδου σημειώθηκαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Παρατηρήθηκε γενικότερα μια μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων προς αλλά σημεία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού νέων σημείων εισόδου σε ελληνικά εδάφη.

Υπενθυμίζεται πως από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας απετράπησαν συνολικά 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Χθες εξάλλου συνεχίστηκαν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και στα νησιά του Αιγαίου ενώ η ημέρα στιγματίστηκε από το θάνατο ενός παιδιού που επέβαινε σε βάρκα με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Χθες έφτασαν περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε Μυτιλήνη, Σάμο και Χίο.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...