Επεισοδιακό παιχνίδι με νικήτρια την ΑΕΚ

Petite Perle 300×250

Σε έναν ημιτελικό με ένταση, αρκετά νεύρα και διαμαρτυρίες, η ΑΕΚ πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας του Άρη με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Το ματς ξεκίνησε με δύο γρήγορα γκολ από Μάνταλο (8') και Γκάμα (11' πέναλτι) με την Ένωση να χάνει αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, το οποίο ολοκληρώθηκε με παράπονα από την πλευρά της ΑΕΚ προς τον διαιτητή Ντίας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καθυστέρηση, ύστερα από υπόδειξη του Πορτογάλου ρέφερι, λόγω των εντάσεων που υπήρξαν στα αποδυτήρια. Ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες μετά την κόκκινη του Ματίγια στο 50'.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ σημείωσε ο Βράνιες με κεφαλιά στο 57', σε ένα δεύτερο ημίχρονο με κακό θέαμα, με τους παίκτες και των δύο ομάδων επηρεασμένους από τα νεύρα και την ένταση που είχε το ματς.

Στο 8' Ο Κρίστιτσιτς τροφοδότησε τον Λιβάια, αυτός με τακουνάκι τον Μάνταλο και ο αρχηγός της ΑΕΚ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή τελείωσε τη φάση και έγραψε το 1-0. Ο Άρης απάντησε άμεσα. Στο 11' ο Ντίας υπέδειξε πέναλτι του Σβάρνα πάνω στον Λάρσον, όταν ο πρώτος βρήκε τον δεύτερο πάνω στον βηματισμό μέσα στην περιοχή. Ο Γκάμα το εκτέλεσε εύστοχα και οι «κίτρινοι» έφεραν το ματς στα ίσια (1-1).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω της έντασης και των διαμαρτυριών που υπήρξαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του, ο Ματίγια σήκωσε ψηλά το πόδι με τις τάπες σε μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάια. Αρχικά ο Ντίας έβγαλε κίτρινη, ωστόσο στη συνέχεια τσέκαρε τη φάση στο VAR για κόκκινη και τελικά απέβαλε τον μέσο του Άρη, ο οποίος έφυγε νευριασμένος για τα αποδυτήρια. Η ΑΕΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί γρήγορα αυτή την αριθμητική υπεροχή παίρνοντας στο 57' ξανά κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βέρντε, ο Βράνιες νίκησε την άμυνα του Άρη στον αέρα, με την κεφαλιά του να βρίσκει αρχικά στο κάθετο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1. 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (74' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο (88' Χριστόπουλος)

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (52' Μπα), Γκάμα (95' Ντιγκινί), Λάρσον (67' Σόουζα), Ιντέγε

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ