Ηγουμενίδης προς Βορίδη: Ακούστε την κραυγή αγωνίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα

Petite Perle 300×250


Το αναλυτικό υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Κρουσώνα κατέθεσε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Μιλώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς – παρόντος του Υπουργού Μάκη Βορίδη-ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε: «Επιτρέψτε μου, κλείνοντας, και για να μην καταχραστώ την ανοχή σας κυρία Πρόεδρε, να καταθέσω ένα υπόμνημα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κρουσώνα. Αφορά τη βιωσιμότητά του. Για τη βιωσιμότητά του προτείνει μια νομοθετική αλλαγή στο ν.4174/2013».

Απευθυνόμενος στον Υπουργό, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε στη συνέχεια: «Το καταθέτω, κύριε Υπουργέ, γιατί είναι μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που έχουν αυτό τον Συνεταιρισμό για την τύχη των συνεταιρισμών -και του αγροτικού χώρου γενικότερα- που πασχίζουν πραγματικά για την παραγωγή τους.

Ειδικά μάλιστα, στην προηγηθείσα παρατήρηση ότι επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε καμία δευτεροβάθμια οργάνωση, ο Νίκος Ηγουμενίδης αντέτεινε την περίπτωση του Κρουσώνα:

«Να σας πω παράλληλα, κύριε Υπουργέ, ότι είπατε ότι δεν φτιάχτηκε καμία δευτερογενής ένωση με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συνεταιρισμός του Κρουσώνα, που καταθέτω στα Πρακτικά το υπόμνημά του, είναι μια από τις πρωτογενείς πρωτοβάθμιες οργανώσεις των αγροτών που προχώρησαν και σε δευτεροβάθμια οργάνωση -στον Νομό Ηρακλείου τουλάχιστον υπάρχει, δεν μπορώ να πω για την υπόλοιπη Ελλάδα- αλλά είναι ένας από αυτούς».

Σημειώνεται ότι το υπόμνημα, ημερομηνίας 12 Δεκεμβρίου 2019, απευθύνεται σε όλα τα κόμματα της Βουλής και τις τοπικές οργανώσεις του Νομού Ηρακλείου, παρουσιάζει όλο το ιστορικό δημιουργίας του και των οικονομικών ζητημάτων που έχουν προκύψει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, και ζητά νομοθετική αλλαγή του άρθρου 63 του Ν4174/2013 ώστε οι τυχόν παράνομες εκτελεστές πράξεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ να μπορούν να ανακαλούνται, με στόχο την βιωσιμότητα και την εξάντληση όλων των μέσων στήριξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών στη χώρα μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ