Νίκη με τρομερή ανατροπή για τον ΠΑΟΚ

Petite Perle 300×250

Ο ΠΑΟΚ έφερε… Τούμπα τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, σ' ένα πραγματικό ντέρμπι που τα' χε όλα. Το πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν απίστευτο, με τέσσερα γκολ, ενώ στο β΄ μέρος ο Δημήτρης Πέλκας έδωσε από την «άσπρη βούλα» προβάδισμα πρόκρισης στον κάτοχο του τροπαίου.

Με το… καλησπέρα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Με μια ακόμη ασίστ ο Βαλμπουενά σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν για το 0-1. Το χρονόμετρο έδειχνε μόλις το 3ο λεπτό. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν σκορπισμένη και στην επόμενη επίσκεψη τους οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 0-2 με τον ίδιο τρόπο, αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Σέντρα ο Τσιμίκας, προβολή ο Γκιγίερμε και αυτογκόλ ο Ελ Καντουρί. Όλα αυτά στα πρώτα οκτώ λεπτά!

Ενώ ο ΠΑΟΚ είχε υποστεί τον απόλυτο αιφνιδιασμό, η αντίδρασή του ήταν άμεση. Απάντησε με το ίδιο… νόμισμα. Στο 10' ο Πέλκας επωφελήθηκε από τις κόντρες και με κοντινό πλασέ προ κενής εστίας σκόραρε για το 1-2.

Και δύο λεπτά ο Μίσιτς με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Τζολάκη, φέρνοντας στα ίσια το ματς. Τέσσερα γκολ μέσα σε 12 λεπτά αγώνα στην Τούμπα.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μία μεγάλη ευκαιρία, αυτή του Σισέ στο 45'. Ο Σενεγαλέζος σηκώθηκε αφύλαχτος μετά τη σέντρα του Τσιμίκα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρά προβλήματα στον αέρα και αυτό φάνηκε και από τα δύο γκολ που είχε δεχτεί.

Στο 67' σημειώθηκε η φάση που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. Ο Σεμέδο έκανε χέρι μετά τη γυριστή κεφαλιά του Ίνγκασον και δύο λεπτά αργότερα ο Πέλκας ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, διαμορφώνοντας το 3-2.

Ο ΠΑΟΚ παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 84', μετά την αποβολή του Γιαννούλη, κατόρθωσε και κράτησε τη νίκη ως το φινάλε.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (81' Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89' Εσίτι), Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ομάρ (70' Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86' Ελ Αραμπί), Μασούρας (77' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.



Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ