ΕΛ.ΑΣ: Εξετάζει εξαφάνισή και πιθανή δολοφονία που συνδέεται με την απαγωγή Λεμπιδάκη

Petite Perle 300×250

Το σοβαρό ενδεχόμενο να έχει υπάρξει δολοφονία στην Κρήτη συνδεόμενη με την απαγωγή του 57χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, το 2017, εξετάζουν σοβαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι αρχές ασφαλείας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν-όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»– την εξαφάνιση ενός 26χρονου Αλβανού από τα Σφακιά της Κρήτης, την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2017, η οποία δηλώθηκε προσφάτως από στενό συγγενή του, και φέρεται να έχει άμεση σχέση με την μυθιστορηματική αρπαγή και κράτηση του 57χρονου επιχειρηματία την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου 2017 -για τον οποίο είχαν ζητηθεί λύτρα της τάξης των 100 εκατ ευρώ.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι ίσως ο άτυχος Αλβανός δολοφονήθηκε από αγνώστους επειδή, πιθανόν, είχε πληροφορίες ή γνώριζε πρόσωπα που εμπλέκονταν στην απαγωγή του κρητικού επιχειρηματία. Χωρίς να αποκλείονται άλλα σενάρια.

Η εν λόγω έρευνα έρχεται σε συνέχεια της  αποκάλυψης  ότι οι αρχές από ένα αποτύπωμα σε κρησφύγετο των απαγωγέων ταυτοποίησαν και 13ο άτομο -κτηνοτρόφο της περιοχής του Ηρακλείου- εμπλεκόμενο στην απαγωγή και κράτηση του κ. Λεμπιδάκη.

Σημειώνεται ότι η αρπαγή του Κρητικού επιχειρηματία έγινε το απόγευμα της 30ης Μαρτίου 2017 στο Ηράκλειο. Ο κ. Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών, στις αρχές Οκτωβρίου.

Για την υπόθεση αυτή οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 άτομα που καταδικάσθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 σε ποινές από 11 έως 26 έτη κάθειρξης.

Ο εξαφανισθείς Αλβανός διέμενε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων κι έχει εξαφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου του 2017.
Σύμφωνα με αναφορές συγγενών του στην τελευταία επικοινωνία μαζί του, τους είχε πει ταραγμένος ότι είχε φιλονικήσει με τον συγκάτοικό του, επίσης υπήκοο Αλβανίας, γιατί του είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό και εκείνος δεν το είχε επιστρέψει ποτέ. Ακόμη φέρεται να τους είπε ότι ο συγκάτοικός του χρησιμοποιούσε τα λεφτά σε τζόγο και ότι ασχολείτο με παράνομες δραστηριότητες. Από τότε το τηλέφωνο ήταν κλειστό .

Οι συγγενείς του εξαφανισμένου Αλβανού επικοινώνησαν με τον συγκάτοικό του που φέρεται να τους είπε ότι ο άνθρωπός τους είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο . Κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. Επιπλέον το εν λόγω άτομο φέρεται να ανέφερε αργότερα στους συγγενείς του εξαφανισθέντα ότι διαβατήριο, ταυτότητα και κάρτα ανάληψης του συγκατοίκου του τα είχε πετάξει στα σκουπίδια. Κι αυτό γιατί όπως υποστήριξε » φοβόταν ότι η αστυνομία θα συνελάμβανε και τον ίδιο για εμπλοκή του στην υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί κι ο άφαντος συγκάτοικός του».

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ο άτυχος Αλβανός είχε ίσως επαφές με εμπλεκόμενους στη απαγωγή Λεμπιδάκη -από την πρώτη φάση της ομηρίας του- οι οποίοι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων και δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη και οι οποίοι, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, τον σκότωσαν για να εξαϋλώσου τα ίχνη τους ή γιατί θεώρησαν ότι μπορεί να υπήρχε κάποια διαρροή στην ΕΛ.ΑΣ .

Οι αστυνομικοί επεσήμαναν ακόμη ότι σε χωριό των Σφακίων κρατείτο τον Αύγουστο του 2017 ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και υπήρξε προσπάθεια εντοπισμού του, χωρίς επιτυχία. Ακομη σημειώνουν ότι η περίοδος εξαφάνισης του νεαρού Αλβανού συμπίπτει με την περίοδο που φέρεται να «αποσύρθηκε» η πρώτη ομάδα απαγωγής του κ. Λεμπιδάκη – η οποία τελικώς παρέμεινε αλώβητη από τη αστυνομική και δικαστική έρευνα- κι ο Κρητικός επιχειρηματίας να παραδόθηκε σε άλλους ιδιώτες για να συνεχίσουν τη κράτησή του και την απαίτηση των λύτρων.

Αυτή η αλλαγή συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με την προσπάθεια των κακοποιών που είχαν υλοποιήσει την πρώτη φάση της αρπαγής, να εξαφανίσουν τα ίχνη τους αφού είχαν αντιληφθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακαλύψει κρίσιμα στοιχεία για τις κινήσεις τους.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να σημειώνουν ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο , σχετικά με τους εμπλεκόμενους στην εξαφάνιση του Αλβανού κι εξετάζεται σειρά σεναρίων».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ