Με προϊόντα ελιάς από το Γάζι στη Θεσσαλονίκη οι μαθήτριες του Λυκείου

Petite Perle 300×250

Στις 28/2/2020 τρεις μαθήτριες της Β' Λυκείου του ΓΕΛ Γαζίου οι Μ. Μπαγκέρη, Μ. Παπαστεφανάκη, Μ. Αποστολάκη με συνοδεία δύο καθηγητών των κ.  Κορακάκη Ε. και  Γαβριδάκη Ν. μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στην μαθητική εμπορική έκθεση Θεσσαλονίκης στο Mediterranean Cosmos Center.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Junior Achievement Greece στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση».

Οι μαθητές συμμετείχαν στην έκθεση με την κοινωνική επιχείρηση "Το δώρο της Αθηνάς, OLEA" που δημιουργήθηκε από 35 μαθητές της Α' και Β' Λυκείου με σκοπό την ανάδειξη των προϊόντων του τόπου μας, της Κρήτης. Τα προϊόντα που εξέθεσαν οι μαθητές ήταν: κεραλοιφή, σαπούνι σε στερεή και υγρή μορφή εμπλουτισμένο με αρωματικά βότανα, αιθέρια έλαια, ποτ πουρί, ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα και καλλιτεχνήματα από ξύλο ελιάς. Όλα τα προϊόντα τα παρασκεύασαν οι μαθητές στο σχολικό εργαστήριο.

Την επιχείρηση στήριξαν σε κάθε βήμα ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κωστάκης, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καθώς και η τοπική κοινωνία και ειδικότερα στον κ. Σπανό Γεώργιο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους παρακάτω χορηγούς οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης.

Τη νΒιομηχανία Πλαστικών Σωλήνων KOUVIDIS, το Έπιπλο Μαρής, το Φούρνο Βαμβουκάκης, τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, το Εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος Λιοντομήτσος, το Ελαιοτριβείο Μπαγκέρης Ο.Ε. ,τον κ. Γ. Σφίγγα από το Κατάστημα Γερμανός – Γάζι, το Βιβλιοπωλείο Κουκιαδάκης και το Ξενοδοχείο – Εστιατόριο Πετούσης.

Το πανό της επιχείρησης και οι ζωγραφιές στα καλλιτεχνήματα ήταν δημιουργίες της ζωγράφου κ. ΠέρηΚαμαρίτη.

Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν οι:  κ. Ε. Κορακάκη, ο υποδιευθυντής κ. Ν. Στεφανίδης και ο διευθυντής του σχολείου κ. Ι. Κωστάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ