Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Petite Perle 300×250

Το «φράγμα» των 4.000 θυμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως «έσπασε» τα ξημερώματα .

Η Κίνα ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο πέθαναν άλλοι 17 άνθρωποι στην χώρα, ενώ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τον θάνατο τριών ακόμη ανθρώπων. Σε συνδυασμό με τους θανάτους στον υπόλοιπο πλανήτη από τον κορωνοϊό, ο αριθμός των θυμάτων σε όλον τον πλανήτη έφτασε τους 4.027.

Στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε 17 θανάτους, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, αλλά και μόλις 19 νέα κρούσματα, κατώτερος αριθμός από την ημέρα που εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός.

Δύο από τα κρούσματα μάλιστα, αφορούν ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης σε άλλη επαρχία της Κίνας, πλην της Χουμπέι. Τα κρούσματα έφτασαν τα 80.754 στην ηπειρωτική Κίνα και οι θάνατοι στους 3.136. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως 1.297 ασθενείς που είχαν μολυνθεί, έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.

Τρία ακόμη θύματα του κορωνοϊού στη Ν. Κορέα

Την ίδια στιγμή, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τον θάνατο τριών ακόμη ανθρώπων. Η ασιατική χώρα έχει τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας (7.513), με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 54, αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με την ζημιά που έχει κάνει ο κορωνοϊός σε Ιράν και Ιταλία. Τα κρούσματα μειώθηκαν ωστόσο και σε αυτή την χώρα αισθητά, καθώς βρέθηκαν μόλις 35, αριθμός κατά πολύ κατώτερος σε σχέση με τις προηγούμενες 11 ημέρες.

ΠΗΓΗ IEFIMERIDA

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ