Χάρης Μαμουλάκης: Το ΜΑΡΙΝΑ πρέπει να παραμείνει στο Δήμο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Με αφορμή τις ανακοινώσεις των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΑΝΑΛ, του Ε.Κ.Η. και του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, καθώς και δημοσιευμάτων των τοπικών ΜΜΕ, στα οποία γίνεται λόγος για τις προθέσεις της νέας Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου να μην ανανεωθεί η μίσθωση του ΜΑΡΙΝΑ στο Δήμο Ηρακλείου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε σε κατάθεση σχετικής Αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας δηλώνοντας:

«Εδώ και 35 χρόνια, από το 1985, οι πολίτες και οι επισκέπτες του Ηρακλείου έχουν στη διάθεσή τους έναν χώρο χαλάρωσης, διασκέδασης και αναψυχής στο λιμάνι του Ηρακλείου, με διαφορετική φιλοσοφία και κοινωνικό πρόσημο. Έναν χώρο απολύτως νόμιμο, που τηρεί όλες τις προδιαγραφές και παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Σήμερα, με τα νέα ήθη που η Κυβέρνηση ΝΔ επιβάλει – και – στο λιμάνι του Ηρακλείου, μέσω της νέας διοίκησης του Ο.Λ.Η. Α.Ε., βλέπουμε να εξελίσσεται μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υποδομών και υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα, το ίδιο Υπουργείο, αρνείται να περιοριστεί στα όριά του και να παραχωρήσει στους πολίτες του Ηρακλείου αυτό που τους ανήκει: την χερσαία ζώνη.

Τελευταία ενέργεια στα παραπάνω, οι προθέσεις του ΟΛΗ να μην ανανεωθεί η μίσθωση του ΜΑΡΙΝΑ στο Δήμο Ηρακλείου, αδιαφορώντας για το μέλλον των 30 εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης. Για το θέμα έχουν ήδη καταγραφεί αντιδράσεις από τον σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού  Ν. Ηρακλείου, ενώ με την κατάθεση της σχετικής αναφοράς εκ μέρους μου προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλία, ζητούνται εξηγήσεις για τη νέα αυτή, επιθετική προς την πόλη του Ηρακλείου κίνηση του ΟΛΗ.

Το θέμα θα συνεχίσω να το παρακολουθώ από κοντά. Και μαζί και με την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, προτίθεμαι να είμαι στο πλευρό των εργαζομένων που κινδυνεύουν να πέσουν θύματα της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ