Έβρος: Ενισχύονται οι ελληνικές δυνάμεις- Έφτασε η Frontex

Petite Perle 300×250

Στην περαιτέρω θωράκιση των συνόρων στον Έβρο με περισσότερες δυνάμεις στρατού και αστυνομίας, κάμερες αλλά και νέα πλέγματα στα ευάλωτα σημεία προχωράει η κυβέρνηση με τη συνδρομή της ΕΕ μέσω Frontex.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις θα ενισχυθούν 1.000 στρατιώτες, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε συνεννόηση με την ελληνική πλευρά. Παράλληλα, στον απόηχο της συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία.

Παράλληλα όμως μεταδίδει το δελτίο του ΣΚΑΪ τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται. Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός.

Ξεπέρασαν τις 43.300 οι αποτροπές εισόδου

Το 12ωρο μεταξύ 6 το πρωί και 6 το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθη ένα άτομο και η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια αποτράπηκε σε 473 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου ο απολογισμός είναι 346 συλλήψεις, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 43.397 περιπτώσεις. Σημειώνεται ότι παρατηρείται μία πίεση προς τα νότια και κατά μήκος του ποταμού ενώ χθες έγιναν απόπειρες να εισέλθουν μετανάστες με βάρκες στην ελληνική επικράτεια από τις εκβολές του Δέλτα του Έβρου και μέσω θαλάσσης. Το Λιμενικό ήταν εξίσου προετοιμασμένο όμως και προχώρησε στην σύλληψη 31 ατόμων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ