Γουάινσταϊν: Φυλάκιση 23 ετών για τον κινηματογραφικό παραγωγό για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση

Petite Perle 300×250

Ποινή φυλάκισης 23 ετών επιβλήθηκε στον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

O 67χρονος πρώην κινηματογραφικός παραγωγός κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας γυναίκας και την έντονη παρενόχληση που άσκησε σε μια άλλη για στοματικό έρωτα. Η τελευταία περίπτωση αφορά στη βοηθό του Μίριαμ Χάλεϊ.

Σε περίπτωση που συνδυάζονταν οι ποινές των δύο αδικημάτων, η ποινή φυλάκισης θα ήταν, στον μεγαλύτερο βαθμό, για τον Γουάινσταϊν στα 29 χρόνια.

Τουλάχιστον 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον πρώην παντοδύναμο άνδρα του κινηματογράφου.

Όπως αποδεικνύεται, από τις γυναίκες που κατέθεσαν, ο Γουάινσταϊν εκμεταλλευόταν το όνειρο για καριέρα στην ηθοποιία και με υποσχέσεις επιχειρούσε βιαίως να δελεάσει νεαρές να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις.

Η καταδίκη Γουάινσταϊν έρχεται ως τελική βοή στην ήδη κατεστραμμένη καριέρα του, ενώ θέτει οριστικό τέλος στην παντοδυναμία του ως το τρομερό παιδί του αμερικανικού κινηματογράφου.

Κι αν στο παρελθόν η ζωή του ήταν μέσα στη δόξα -με ταινίες του όπως το Pulp Fiction και το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» κατέκτησε συνολικά 81 Όσκαρ, όμως πλέον θα αναγκαστεί να την περιορίσει σε ένα κελί φυλακών στη Νέα Υόρκη, που αναμένεται ότι θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης.

Η καταδίκη του θεωρείται μια μεγάλη νίκη για το κίνημα #MeToo.

Πηγη: https://www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ