"Στην παρέα του Μελή" ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου

Petite Perle 300×250

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Τη συγγραφέα Ειρήνη Αποστολάκη – Κληρονόμου και τα βιβλία της "Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" φιλοξένησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου το προηγούμενο Σάββατο.

Στην παρέα του Μελή βρέθηκαν οι μαθητές του Συλλόγου, όπου μέσα από το βιωματικό και διαδραστικό παιχνίδι της Ειρήνης δημιούργησαν τη δική τους μυρμηγκοφωλιά. Έπαιξαν, γέλασαν, διασκέδασαν και προπάντων συνεργάστηκαν. Γιατί μέσα από τη μάθηση και την ανάγνωση των καμωμάτων του Μελή οι μικροί αναγνώστες έλαβαν αρκετά μηνύματα, όπως αυτά της φιλίας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ειρήνη Αποστολάκη – Κληρονόμου, κάτοικος Αγίας Πελαγίας συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό με το πρώτο της βιβλίο τον Φεβρουάριο του 2017 με τα "Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" από τις εκδόσεις "Κόκκινη Kλωστή Δεμένη" σε εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και η συνέχεια του πρώτου βιβλίου, "Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή 2", από τις εκδόσεις Οσελότος, σε εικονογράφηση της Εμμανουέλας Κακαβιά. Πρόκειται για δύο παραμύθια με έμμετρο στίχο και ομοιοκαταληξία που με ευχάριστο τρόπο εισάγουν τα παιδιά στην κοινωνία των μυρμηγκιών.

«Από μικρή ηλικία γράφω στιχάκια γιατί μου αρέσει να εκφράζομαι μελωδικά», αναφέρει η κυρία Ειρήνη Αποστολάκη – Κληρονόμου σε δηλώσεις της στη "Φωνή του Μαλεβιζίου".

Στο πρώτο παραμύθι η συγγραφέας αναλύει τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας των μυρμηγκιών, η οποία σύμφωνα με την ίδια είναι άριστα δομημένη με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς τα μυρμηγκάκια διακατέχονται από το πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Πολλά είναι και τα μηνύματα στο δεύτερο παραμύθι σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, αλλά και εξαιτίας ενός ατυχήματος του Μελή τα παιδιά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους για τον γιατρό και το νοσοκομείο.
Τις προσεχείς ημέρες η κυρία Αποστολάκη σε συνεργασία με την Ειρήνη – παιδικές εκδηλώσεις ετοιμάζουν νέες δράσεις με "Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή".

Η Ειρήνη Αποστολάκη όμως, εκτός από τα δύο υπέροχα βιβλία της, δημιούργησε και μια σελίδα στο διαδίκτυο https://melis.gr και στο facebook "Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" όπου οι μικροί αναγνώστες μπορούν να βρουν πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να ακούσουν το παραμύθι και να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους. Γιατί η μάθηση μπορεί να γίνει και με τρόπο διασκεδαστικό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ