Θεοχάρης: 'Ολα τα σενάρια για τον κορονοϊό και τι επιπτώσεις θα έχει στον τουρισμό

Petite Perle 300×250

Κορονοϊός: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει γιατί δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ίδιο», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο φόβος που επικρατεί και το γεγονός ότι κάθε χώρα παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία» είπε ο κ.Θεοχάρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Με το πιο θετικό σενάριο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε μιλώντας στο Mega, «ενώ με το πιο αρνητικό-αν δηλαδή αυτό διαρκέσει μέσα στο καλοκαίρι, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη».

Σχετικά με το αν θα προχωρήσουν επιτάξεις ξενοδοχείων για ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό σημείωσε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται σε αυτή την δυνατότητα που έχει το κράτος.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν άτυπο πόλεμο και παλεύουμε με μια νόσο που είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση της και έχουμε κάθε βέλος στη φαρέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ