Κορωνοϊός: Τα ΚΤΕΟ στις ΗΠΑ μετατρέπονται σε Drive Through κέντρα εξέτασης για τον ιό

Petite Perle 300×250

Ο κυβερνήτης Λάρι Χόγκαν, ακολουθώντας τις οδηγίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προχωρά στη σύσταση κέντρων ελέγχου για τον κορωνοϊό με την μέθοδο του Drive Throurgh. Όπως είπε λοιπόν, όλα τα κέντρα τεχνικού ελέγχου οχημάτων θα παύσουν τη λειτουργία τους.

Στις εγκαταστάσεις τους, θα πραγματοποιούνται τεστ για τον κορωνοϊό, όπου οι πολίτες θα εξετάζονται χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους. Φανταστείτε το σαν τα σημεία πώλησης φαγητού, όπου κανείς μπορεί να κάνει την παραγγελία του και να παραλάβει το φαγητό του χωρίς να κατέβει από το αυτοκίνητό του.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την θέληση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εντείνει τους ελέγχους για πιθανούς φορείς του κορωνοϊού.

Για να το επιτύχει αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιούνται τεστ με την μέθοδο του Drive Through, δηλαδή οι πολίτες θα δίνουν δείγμα από το αυτοκίνητό τους, γεγονός, που όπως υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ θα περιορίσει τις επαφές και κατ' επέκταση την διάδοση του κορωνοϊού.

Διαβάζουμε στο αμερικανικό VOX, πως το μοντέλο αυτό ελέγχων υιοθέτησε πρώτη η Νότια Κορέα, η οποία πέτυχε να εξετάσει περισσότερους από 250.000 πολίτες για τον κορωνοϊό από την έναρξη της επιδημίας.

Πηγή: https://www.iefimerida


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ