Ιστορικό διάγγελμα Μέρκελ: Ο κορωνοϊός, η μεγαλύτερη πρόκληση για την Γερμανία από τον Β’ Παγκόσμιο

Τελευταία Ενημέρωση:

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθηνε έκκληση στους Γερμανούς πολίτες να βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που στόχο έχουν να μειώσουν την άμεση κοινωνική επαφή και την αποφυγή όσο περισσότερων νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό είναι δυνατό.

«Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά» είπε η Άνγκελα Μέρκελ στο τηλεοπτικό της διάγγελμα, το πρώτο εδώ και 14 χρόνια στην εξουσία. «Από την επανένωση της Γερμανίας, για την ακρίβεια, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπήρξε ποτέ τόσο μεγάλη πρόκληση για την χώρας μας στην οποία η ενεργή αλληλεγγύη να είναι τόσο σημαντική» είπε.

Η Άνγκελα Μέρκελ απευθύνθηκε στους Γερμανούς για τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα λέγοντας: «Ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε ότι μπορεί να διορθώσει, αλλά και ότι επιπλέον μπορεί να είναι απαραίτητο».

«Τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο ιός αλλάζει δραματικά τη ζωή μας. Γνωρίζω πόσο σκληρό είναι να κλείνουν αίθουσες εκδηλώσεων, σχολεία, κέντρα φροντίδας και παιδικοί σταθμοί. Έχουμε λάβει μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στο παρελθόν της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ίδια, επειδή δεν υπάρχει ακόμα κανένα εμβόλιο και καμία θεραπεία για τον νέο ιό, ο βασικός σκοπός είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, ώστε επιστήμονες και υγειονομικές αρχές να κερδίσουν χρόνο.

Το γεγονός ότι η καγκελάριος αποφάσισε να απευθυνθεί στους Γερμανούς πολίτες με τηλεοπτικό διάγγελμα, αποτελεί μια ένδειξη για το πόσο σοβαρά βλέπει την κατάσταση. Εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις, είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα.

Η Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση στους Γερμανούς να δείξουν στην πράξη ότι είναι υπεύθυνοι πολίτες. «Εξαρτάται από όλους μας, δεν είμαστε καταδικασμένοι να αποδεχθούμε παθητικά την εξάπλωση του ιού, έχουμε λύσεις. Κρατήστε τις αποστάσεις. Πρέπει να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Για όσο διάστημα δεν διατίθεται εμβόλιο και επικρατεί ο κίνδυνος της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, η συναναστροφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και με τους άλλους πολίτες θα πρέπει να γίνεται διαφορετικά. Επιλέξτε το τηλέφωνο, το skype, τα e-mail  ή ακόμα να στέλνετε γράμματα με το ταχυδρομείο. Οι γείτονες θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ψώνια για ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους […] η απόσταση συνιστά έκφραση στοργής» είπε ακόμη.


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...