Γεννήθηκε το πρώτο βρέφος στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Αισιοδοξία εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού προκάλεσε χθες η είδηση ότι γεννήθηκε το πρώτο βρέφος στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον ιό.

Οι γιατροί έχουν πάρει δείγμα από το βρέφος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νοσεί κι εκείνο από κορωνοϊό. Η κλινική εικόνα, τόσο της μαμάς όσο και του νεογέννητου είναι αρκετά καλή.

Για τη διαδικασία και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ακολουθήθηκαν μίλησε ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας που πραγματοποίησε την γέννα αλλά και η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια της Γ' μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Εξήγησαν ότι η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο ΑΤΤΙΚΟΝ που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο κ. Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. Παρά τις δυσκολίες, ο τοκετός ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά επιπλοκή με καισαρική σε μία περίπου ώρα.

Ακολούθως βγήκε αρνητικό το προκαταρκτικό τεστ για κορωνοϊό στο βρέφος και σήμερα αναμένεται να γίνει και το κανονικό τεστ για να πιστοποιηθεί 100% ότι δεν του έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η κ. Καλαντερίδου τόνισε ότι στο ΑΤΤΙΚΟΝ έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια.

«Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες», «ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσε ο μαιευτήρας κυρίως για το πως θα αφαιρεθεί με ασφάλεια και χωρίς να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στον ιατρό.

ΠΗΓΗ IEFIMERIDA

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ